Ανοιξιάτικο γιαουρτογλυκό
Εύκολο και γρήγορο γιαουρτογλυκό, ιδανικό για δροσιά μετά την κατανάλωση κρέατος
Λίγα μυστικά ακόμα
Πρώτα από ολα σας χαιρετώ όλους σας μια και είναι η πρώτη μου επαφή μαζί σας. Εγώ το φτιάχνω πάντα μετά από κάποιο τραπέζι με ψητά κρέατα και πραγματικά εξαφανίζεται... κατά καιρούς και ανάλογα με την εποχή χρησιμοποιώ διάφορα φρούτα. Επίσης έχω μουσκέψει σαβαγιάρ στο ζουμί της κομπόστας του ανανά, έχω στρώσει από πάνω το μίγμα γιαουρτιού και έχω τελειώσει με μέλι. Τέλειο....
Υλικά
-
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
-
1 κρέμα γάλακτος μεγάλη (500ml)
-
3-4 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
-
1 κονσέρβα ανανά
-
10 δαμάσκηνα αποξηραμένα
-
250 γραμμάρια καρυδόψυχα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει σαντιγύ
-
2
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την σαντιγύ
-
3
Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τον ανανά και τα δαμάσκηνα
-
4
Περνάμε από το μπλέντερ τα καρύδια σε όσο ψιλά μας αρέσουν
-
5
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον
Σχόλια (64)