Ανοικτή πρασόπιτα
Μία ανοικτή πιτούλα με πράσο, μανιτάρια και τυριά που τρώγεται ωραιότατα και κρύα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για κονσέρβα μανιτάρια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φρέσκα, απλώς θέλουν περισσότερο σωτάρισμα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβετε τα πράσα (και το πράσινο μέρος) σε ροδέλες και τα σωτάρετε σε λίγο λάδι μέχρι να πιουν το ζουμί τους και να μαραθούν. Ο όγκος τους πρέπει να μειωθεί στο μισό.
-
2
Προσθέτετε τα μανιτάρια να σωταριστούν για δύο λεπτά και βάζετε όλο το μίγμα σε σουρωτήρι για περίπου δύο ώρες.
-
3
Μετά προσθέτετε τον άνηθο, το πιπέρι και τα τυριά και ανακατεύετε καλά.
-
4
Λαδώνετε ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ και το στρώνετε με το φύλλο της σφολιάτας. Προσθέτετε τη γέμιση και γυρίζετε λίγο το φύλλο προς τα μέσα να σκεπάσει την γέμιση στις άκρες (όπου φτάσει).
-
5
Στο τέλος ρίχνετε από πάνω την κρέμα γάλακτος να πάει παντού.
-
6
Ψήνεται σε φούρνο 200 βαθμούς πάνω κάτω για μία ώρα περίπου.
Σχόλια (9)