κύρια φωτογραφία συνταγής Ανοικτή πρασόπιτα
sisehal
sisehal @cook_8480863
,ΕΛΛΑΔΑ

Μία ανοικτή πιτούλα με πράσο, μανιτάρια και τυριά που τρώγεται ωραιότατα και κρύα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντί για κονσέρβα μανιτάρια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φρέσκα, απλώς θέλουν περισσότερο σωτάρισμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

70 Minutes
12-14 άτομα
  1. 1 κιλό πράσα
  2. 1 κονσέρβα μανιτάρια (μεσαία) ψιλοκομμένα
  3. 2 κούπες τυριά γλυκά τριμμένα
  4. 1,5 κούπα φέτα ψιλοκομμένη
  5. 1 φύλλο σφολιάτα
  6. Λίγο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβετε τα πράσα (και το πράσινο μέρος) σε ροδέλες και τα σωτάρετε σε λίγο λάδι μέχρι να πιουν το ζουμί τους και να μαραθούν. Ο όγκος τους πρέπει να μειωθεί στο μισό.

  2. 2

    Προσθέτετε τα μανιτάρια να σωταριστούν για δύο λεπτά και βάζετε όλο το μίγμα σε σουρωτήρι για περίπου δύο ώρες.

  3. 3

    Μετά προσθέτετε τον άνηθο, το πιπέρι και τα τυριά και ανακατεύετε καλά.

  4. 4

    Λαδώνετε ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ και το στρώνετε με το φύλλο της σφολιάτας. Προσθέτετε τη γέμιση και γυρίζετε λίγο το φύλλο προς τα μέσα να σκεπάσει την γέμιση στις άκρες (όπου φτάσει).

  5. 5

    Στο τέλος ρίχνετε από πάνω την κρέμα γάλακτος να πάει παντού.

  6. 6

    Ψήνεται σε φούρνο 200 βαθμούς πάνω κάτω για μία ώρα περίπου.

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

Nataly
Nataly @cook_8456464
ωραία συνταγή! όταν λέμε κούπες πόσα περίπου γραμμάρια εννοούμε? ευχαριστώ!

Από

sisehal
sisehal @cook_8480863
στις
,ΕΛΛΑΔΑ