Ανοιχτή κοτόπιτα της Τάνιας
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ζύμη για τάρτες
Υλικά
-
0.5 κοτόπουλο βρασμένο με λίγο αλάτι
-
1 φύλο ζύμης κουρού εμπορίου
-
1 πράσο ψιλοκομμένο (μόνο το άσπρο)
-
3 μεγαλούτσικα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
1/2 λίτρο γάλα και κάτι παραπάνω
-
4-5 κουταλιές αλεύρι
-
100 γρ. μπέικον
-
7-8 μανιτάρια φρέσκα κομμένα
-
1 κούπα κασέρι ή γκούντα τριμμένο
-
1 κούπα γραβιέρα
-
2 αυγά
-
Αλάτι - Πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφού βράσουμε το κοτόπουλο το ψιλοκόβουμε αφαιρώντας χόνδρους, πέτσα και κόκαλα, και το αφήνουμε στην άκρη.
-
2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα πράσα και τα κρεμμυδάκια.
-
3
Μετά από λίγο προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να μαραθούν. Προς το τέλος προσθέτουμε και το κομματιασμένο μπέικον, το οποίο το αφήνουμε στη φωτιά 2-3 λεπτά. Κατόπιν βάζουμε και τα κομματάκια του κοτόπουλου, τα ανακατεύουμε και βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
-
4
Φτιάχνουμε μία πολύ σφιχτή μπεσαμέλ με το γάλα και το αλεύρι προσθέτοντας πιπέρι κατά βούληση και ελάχιστο αλάτι.
-
5
Ρίχνουμε στην μπεσαμέλ το μείγμα λαχανικών – κοτόπουλου, προσθέτουμε τα 2 αυγά χτυπημένα και τα τυριά. Ανακατεύουμε γρήγορα για να μη μας ψηθούν τα αυγά. Διορθώνουμε στο αλάτι και το πιπέρι εφόσον κρίνουμε απαραίτητο.
-
6
Σε μία ταρτιέρα αλειμμένη με λάδι στρώνουμε το φύλο και κοιτάζουμε να καλύπτει και τα πλαϊνά καλά.
-
7
Ρίχνουμε τη γέμιση και φτιάχνουμε το φύλο που εξέχει με τέτοιο τρόπο ώστε να μη χυθεί η γέμιση που φουσκώνει με το ψήσιμο και να έχει ωραίο σχέδιο.
-
8
Πασπαλίζουμε με λίγο τυράκι
-
9
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς με αέρα για περίπου 40 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια