Ανοιχτή τυρόπιτα
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα τυριά, όπως τριμμένο ρεγκάτο ή έμενταλ ή ακόμη και άλλα υλικά, όπως ζαμπόν και μανιτάρια.
Υλικά
-
Για τη βάση
-
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1 κεσεδάκι αγελαδινό γιαούρτι
-
1 κεσεδάκι (από το γιαούρτι που χρησιμοποιήσαμε) αραβοσιτέλαιο
-
Για τη γέμιση
-
1 βαθύ πιάτο τριμμένη φέτα
-
2 αυγά
-
λίγο εβαπορέ γάλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε τα υλικά για τη βάση και τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι.
-
2
Από πάνω στρώνουμε τη γέμιση.
-
3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς με αέρα για περίπου 45 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα).
-
4
Χτυπάμε τα αυγά με λίγο εβαπορέ και περιχύνουμε το ταψί.
Σχόλια (27)