Ανθής προφιτερόλ
Θεϊκά προφιτερόλ!
Υλικά
-
Υλικά ζύμης
-
250 γρ νερό
-
150 γρ αλεύρι
-
120 γρ βούτυρο
-
4 αυγά
-
1 κουταλάκι αλάτι
-
Υλικά σάλτσας σοκολάτας
-
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα των 400γρ
-
250 γρ κουβερτούρα πικρή
-
2 κουταλιές βούτυρο
-
6 κουταλιές κρέμα γάλακτος
-
300 γρ κρέμα σαντιγί
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζετε σε κατσαρόλα το νερό με το αλάτι και το βούτυρο. Προσθέτετε όλο το αλεύρι και ανακατεύετε με ξύλινη σπάτουλα μέχρι η ζύμη να ξεκολλά από τη σπάτουλα και τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
-
2
Παίρνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σπάτε τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας ταυτόχρονα, ώστε να απορροφηθουν τελείως από τη ζύμη.
-
3
Βουτυρώνετε μια λαμαρίνα και τοποθετείτε μπαλίτσες ζύμης. Τις αλείφετε με αυγό και τις ψήνετε σε μέτριο φούρνο, 180 βαθμών για 20’. Τις αφήνετε στο φούρνο άλλα 5’, με την πόρτα ανοιχτή.
-
4
Αφού κρυώσουν κόβετε ένα καπελάκι σε κάθε σου και το γεμίζετε με κρέμα σαντιγί. Βάζετε πάλι το καπελάκι και τα διατηρείτε στο ψυγείο ως την ώρα που θα τα σερβίρετε.
-
5
Σπάτε τη σοκολάτα σε κατσαρόλα και τη μουσκεύετε με 2 ποτήρια γάλα (1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα 400γρ και το υπόλοιπο νερό). Ανακατεύετε 2’ πάνω σε χαμηλή φωτιά για να λιώσει η σοκολάτα.
-
6
Την παίρνετε από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος γυρίζοντας με σύρμα.
-
7
Την ξαναβάζετε στην φωτιά και χωρίς να αφήσετε να βράσει προσθέτετε το βούτυρο.
-
8
Σερβίρετε τα σου σε στρογγυλό πιάτο ή σε ατομικά μπολ και τα περιχύνετε με σάλτσα σοκολάτας.
Σχόλια (8)