Ανθο-κολοκυθοτυροκεφτεδάκια
Χορτοκεφτεδάκια με κολοκυθοανθούς, κολοκυθάκια, τυρί και μυρωδικά στο φούρνο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να φτιάξουμε το μείγμα ζυμαράκι προσθέτοντας αλεύρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που θα την κάνουμε ρολό και θα κόψουμε σε μπουκίτσες - ροδέλες, θα τις τοποθετήσουμε στην λαδόκολλα και θα τις ψήσουμε 15 λεπτά.
Υλικά
-
10 μεγάλους ανθούς
-
5-6 μικρά τρυφερά κολοκυθάκια ή 2 μεγαλύτερα
-
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
-
ρίγανη
-
2 αυγά
-
200 γρ. φέτα τριμμένη με πιρούνι
-
1/2 φλ. μυζήθρα ξερή τριμμένη ή κεφαλοτύρι
-
1/2 φλ. τσαγιού λάδι
-
αλάτι (με προσοχή λόγω τυριών)
-
πιπέρι
-
φαρινα-απ όσο πάρει (περίπου 400 γρ.).
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε, στραγγίζουμε όλα τα λαχανικά μας και τα ψιλοκόβουμε.
-
2
Τα βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε το λάδι, αυγά, αλατοπιπερώνουμε, ρίγανη.
-
3
Προσθέτουμε την φαρίνα σιγά σιγά ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να αποκτήσουμε ένα αφράτο μείγμα.
-
4
Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και βάζουμε κουταλιές από το μείγμα ή πλάθουμε κεφτέδες με αλευρωμένα χέρια.
-
5
Αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20' περίπου να ροδίσουν.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια