κύρια φωτογραφία συνταγής Αντιναχτό κοτόπουλο
sofi_c
sofi_c @cook_8488215
,ΑΘΗΝΑ

Εμ τι; μόνο οι πατάτες θα αντινάσονται; Την πρώτη φορά που δοκίμασα να την φτιάξω ο αδελφός μου ηταν στην Πάτρα για το καρναβάλι και μάλιστα περιχαρής με πήρε να μου το πει..εξου (κοκορευόταν), μετά απ΄αυτό δοκίμασα να πάρω την εκδίκηση του (κόκορα) τηλεφωνικά. -Μαγειρέυω εκείνο το κυπριακό αντιναχτό φαγητό... Ναι, ναι εκείνο με το κοτόπουλο και τις πατάτες τις αντιναχτές... Πάυση στην αλλη άκρη της γραμμής, ο κόκορας πλέον δεν κοκορευόταν, πλέον είχε βάλει πλώρη για την επιστροφή και εγω είχα πάρει την εκδίκηση μου!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Λιγα μυστικά; Να προλάβετε να φάτε!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. 1 κοτόπουλο (τεμαχισμένο σε 8-12 κομμάτια, ανάλογα την προτιμηση σας)
  2. 2 κιλά πατάτες (μην πω και 3...τίποτα δεν μένει)
  3. λάδι για το τηγάνισμα και το τσιγάρισμα
  4. 2 φύλλα δάφνης (απαραιτητα)
  5. αλάτι-πιπέρι
  6. 0.5 ποτήρι του κρασιού λεμόνι (τον χυμό του)
  7. 1 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό (αν δεν έχετε λευκό, κάνει και το κόκκινο..ρατσιστές δεν είμαστε)
  8. 1 κ.σ. κόλιαντρο κοπανισμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε τις πατάτες (αφού τις καθαρίσουμε) στα τέσσερα.

  2. 2

    Τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να μαλακώσουν λίγο.

  3. 3

    Αφού τελειώσουμε με το τηγάνισμα τις αφήνουμε στην άκρη και παίρνει σειρά το κοτόπουλο.

  4. 4

    Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο (χωρίς κρεμμύδια) και προσθέτουμε την δάφνη, αλάτι, πιπέρι, κόλιαντρο (σε ολιγον δυνατή φωτιά).

  5. 5

    Αφού το δούμε οτι εχει παρει ένα όμορφο ζεστο κόκκινο χρωματάκι σαν αυτό που καιγόμαστε το καλοκαίρι, το σβήνουμε με το κρασί και το λεμόνι.

  6. 6

    Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να ψηθεί (το κοιτάμε με το μάτι)

  7. 7

    Και τωωωωωρα η ώρα που γίνεται το φαγητό μας θεικό. Προσθέτουμε τις πατάτες, κλείνουμε με το καπάκι (βάλτε και μια πετσέτα για να κρατήσετε μην ζεματιστιστε) και αντινάσουμε το φαγητό...δεν ανατινάζουμε (αντινάσω = ταρακουνάω πάνω κάτω).

  8. 8

    Αφήστε το λίγο σε χαμηλή φωτιά να πιει τα πολλά ζουμιά και είσαστε έτοιμες. Καλή σας όρεξη!

Σχόλια (9)

bouka_tsoukaliou
bouka_tsoukaliou @cook_8450633
Το νερό που βάζουμε στο φαγητό δεν είναι λίγο σε αντιστοιχία με τις πολλές πατάτες? μήπως κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε ακόμα λίγο?

Από

sofi_c
sofi_c @cook_8488215
στις
,ΑΘΗΝΑ