Αντιναχτό κοτόπουλο
Εμ τι; μόνο οι πατάτες θα αντινάσονται; Την πρώτη φορά που δοκίμασα να την φτιάξω ο αδελφός μου ηταν στην Πάτρα για το καρναβάλι και μάλιστα περιχαρής με πήρε να μου το πει..εξου (κοκορευόταν), μετά απ΄αυτό δοκίμασα να πάρω την εκδίκηση του (κόκορα) τηλεφωνικά. -Μαγειρέυω εκείνο το κυπριακό αντιναχτό φαγητό... Ναι, ναι εκείνο με το κοτόπουλο και τις πατάτες τις αντιναχτές... Πάυση στην αλλη άκρη της γραμμής, ο κόκορας πλέον δεν κοκορευόταν, πλέον είχε βάλει πλώρη για την επιστροφή και εγω είχα πάρει την εκδίκηση μου!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Λιγα μυστικά; Να προλάβετε να φάτε!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τις πατάτες (αφού τις καθαρίσουμε) στα τέσσερα.
-
2
Τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να μαλακώσουν λίγο.
-
3
Αφού τελειώσουμε με το τηγάνισμα τις αφήνουμε στην άκρη και παίρνει σειρά το κοτόπουλο.
-
4
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο (χωρίς κρεμμύδια) και προσθέτουμε την δάφνη, αλάτι, πιπέρι, κόλιαντρο (σε ολιγον δυνατή φωτιά).
-
5
Αφού το δούμε οτι εχει παρει ένα όμορφο ζεστο κόκκινο χρωματάκι σαν αυτό που καιγόμαστε το καλοκαίρι, το σβήνουμε με το κρασί και το λεμόνι.
-
6
Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να ψηθεί (το κοιτάμε με το μάτι)
-
7
Και τωωωωωρα η ώρα που γίνεται το φαγητό μας θεικό. Προσθέτουμε τις πατάτες, κλείνουμε με το καπάκι (βάλτε και μια πετσέτα για να κρατήσετε μην ζεματιστιστε) και αντινάσουμε το φαγητό...δεν ανατινάζουμε (αντινάσω = ταρακουνάω πάνω κάτω).
-
8
Αφήστε το λίγο σε χαμηλή φωτιά να πιει τα πολλά ζουμιά και είσαστε έτοιμες. Καλή σας όρεξη!
Σχόλια (9)