Απίστευτη μαρμελάδα πορτοκάλι
Εύκολη και πολύ γρήγορη μαρμελάδα πορτοκάλι με κομματάκια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν είναι πολύ πυχτός ο πολτός, ρίχνουμε λίγο νερό απο το νερό που βράσαμε τα πορτοκάλια.
Υλικά
-
πορτοκάλια χοντρόφλουδα
-
ζάχαρη
-
νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια μας.
-
2
Κρατάμε το ένα τρίτο από τις φλούδες γιατί θα τις βάλουμε στην μαρμελάδα.
-
3
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα πορτοκάλια μαζί με τις φλούδες που έχουμε κρατήσει και νερό να βράσουν. Το νερό πρέπει να καλύπτει τα πορτοκάλια.
-
4
Βράζουμε τα πορτοκάλια μας μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με το πιρούνι. Τα βγάζουμε απο την κατσαρόλα και τα αφήνουε να κρυώσουν λιγο.
-
5
Βάζουμε στο μίξερ τα πορτοκάλια μαζί με τις φλούδες και τα αλέθουμε μέχρι να λιώσουν τα πορτοκάλια, οχι πολύ όμως για να μην πολτοποίηθουν οι φλούδες μας.
-
6
Αφού τα βγάλουμε απο το μίξερ ζυγίζουμε τον πολτό μας και τον βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Βάζουμε ίση ποσότητα ζάχαρης και βράζουμε την μαρμελάδα μας μέχρι να δέσει.
Σχόλια (64)