Απίθανα φαλάφελ γλυκοπατάτας
Ένας εναλλακτικός και νόστιμος τρόπος μαγειρέματος της τόσο θρεπτικής γλυκοπατάτας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή τη βρήκα εδώ. Αν δε θέλετε να γλυκίζουν πολύ τα φαλάφελ σας, ρίξτε αρκετό λεμόνι και τσιμπήστε λίγο το αλάτι! Επειδή μου αρέσει πολύ το κύμινο, έβαλα δυο ολόκληρες κουταλιές και δεν έχασα!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεκινάμε βάζοντας τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψάκι με την φλούδα τους και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 50 λεπτά ως 1 ώρα.
-
2
Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε από τον φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε.
-
3
Στην συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια προσθέτουμε το κύμινο, τις σκελίδες του σκόρδου ψιλοκομμένες, τον κόλιανδρο, (σκόνη και τον φρέσκο ψιλοκομμένο) τον χυμό από το λεμόνι και το αλεύρι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά με πιρούνι, πιέζοντας τις γλυκοπατάτες να γίνουν πουρές.
-
4
Όταν το μείγμα έχει γίνει ομοιόμορφο το βάζουμε στο ψυγείο μια ώρα περίπου για να δέσει.
-
5
Βγάζοντας από το ψυγείο η υφή της ζύμης θα πρέπει να έχει μια πιο κολλώδη υφή. Αν σας φαίνεται αρκετά υγρή ακόμα, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι.
-
6
Βάλετε τον φούρνο να προθερμανθεί στους 200 βαθμούς και αφού λαδώσετε ένα ταψάκι, με την βοήθεια δυο κουταλιών παίρνετε από το μείγμα με το ένα κουτάλι και σπρώχνεται με το άλλο να πέσει πάνω στο ταψί δημιουργώντας μια μικρή μπαλίτσα.
-
7
Στην συνέχεια πασπαλίστε τα φαλάφελ με το σουσάμι και ψήστε τα για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Σχόλια (2)