Ζου Ειρηνη
Ζου Ειρηνη @Zou_irini
Αθήνα

Είναι μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για γλυκές και αλμυρές κρέπες του Στέλιου Παρλιάρου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μετά απο δοκιμές κατέληξα οτι η καλύτερη θερμοκρασία για να μην καίγονται οι κρέπες ειναι να έχουμε το μάτι στο 8. Εγώ για κάθε κρέπα γεμίζω με χυλό τα 3/4 απο ένα φλυτζανάκι του εσπρέσο.Η κανονική συνταγή έλεγε οτι χρειάζεται και ένας κρόκος ακόμα εκτος απο τα δυο αυγά. Εγώ αφαίρεσα τον κρόκο και πρόσθεσα ξύσμα λεμονιού γιατί μύριζε το αυγό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
10-12 κρέπες
  1. 90 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  2. 20 γρ ζάχαρη
  3. 1 πρέζα αλάτι
  4. 240 ml φρέσκο γάλα ζεσταμένο
  5. 30 γρ βούτυρο αγελάδος λιωμένο και λίγο ακόμα για το τηγάνι
  6. ξύσμα λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη.

  2. 2

    Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένας πηχτός χυλός. Κατόπιν ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και τέλος το λιωμένο βούτυρο. Αφήνουμε το μείγμα 15' να ξεκουραστεί εκτός ψυγείου.

  3. 3

    Βάζουμε λίγο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 18-20εκ., μόλις κάψει ρίχνουμε λίγο απο τον χυλό και περιστρέφουμε αμέσως το τηγάνι για να σχηματιστεί η κρέπα.

  4. 4

    Την ψήνουμε μέχρι να αρχισει γύρω γύρω να χρυσίζει, με μια σπάτουλα την γυρίζουμε να ψηθεί και απο την άλλη. Κάθε κρέπα χρειάζεται περίπου 1,5' για να ψηθεί. Ανα 5-6 κρέπες βάζουμε ελάχιστο βούτυρο στο τηγάνι.

Αντιδράσεις

Σχόλια

Ζου Ειρηνη
Ζου Ειρηνη @Zou_irini
Ευχαριστω που μπηκατε στην διαδικασια να δοκιμασετε μια συνταγη μου,δεν ξερω που παει το ?.Αν παει στη γευση οκ,γουστα ειναι αυτα.Αν παει στην εκτελεση της συνταγης θα ηθελα να σας πω οτι κ εγω στην αρχη μεχρι να παρω το κολαι πεταξα αρκετες!!!!οταν ομως τα καταφερα, το αποτελεσμα με ανταμειψε!!

Από

Ζου Ειρηνη
στις
Αθήνα