lianaki
lianaki @lianaki
Άγιος Νικόλαος Κρήτης

Είναι από τα πιο τέλεια εκμέκ που έχω φάει και δεν υπάρχει περίπτωση να μη μου ζητήσουν τη συνταγή όποιοι το έχουν δοκιμάσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ πάντα βούτυρο και όχι μαργαρίνη όταν το φτιάχνω και μοσχοβολάει απίστευτα!!! Η δόση είναι για ένα μεγάλο ταψί 35Χ40. Τη συνταγή αυτή την κάνω χρόνια και είναι από το βιβλίο της Αναστασίας Λάγγα. 

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
  1. 500 γρ. φύλλο κανταΐφι
  2. 50 γρ. ασπρισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα
  3. Για το σιρόπι
  4. 750 γρ. ζάχαρη
  5. 800 γρ. νερό
  6. Για την κρέμα
  7. 1900 γρ. γάλα φρέσκο
  8. 150 γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλια (αυτή που βράζουμε)
  9. 60 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  10. 250-300 γρ. ζάχαρη
  11. 4 βανίλιες
  12. Για το γαρνίρισμα
  13. 2 φακελάκια garni βανίλια
  14. 150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε στο ταψί το κανταΐφι (ξεξασμένο) χωρίζουμε δηλ. τις τρίχες του κανταϊφιού όσο καλύτερα μπορούμε.

  2. 2

    Καίμε το βούτυρο και το ρίχνουμε πάνω στο κανταΐφι να πάει παντού, ρίχνουμε και τα αμύγδαλα και το ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά (160 βαθμούς) ώσπου να πάρει χρώμα. Το γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά (το κάνουμε τούμπα δηλ.) για να ξεροψηθεί γύρω-γύρω.

  3. 3

    Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά μας για 10-12 λεπτά να δέσει καλά.

  4. 4

    Σιροπιάζουμε το κρύο κανταΐφι με το καυτό σιρόπι.

  5. 5

    Για να φτιάξουμε την κρέμα: Βάζουμε το γάλα στη φωτιά και στο μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μαρέγκα και μέσα στη μαρέγκα ρίχνουμε (ενώ ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα) τη ζάχαρη, τους κρόκους, το σιμιγδάλι, το άνθος αραβοσίτου και μετά όλα αυτά τα ρίχνουμε στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι να πήξει.

  6. 6

    Όταν πήξει η κρέμα την κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες, την ανακατεύουμε και τη στρώνουμε πάνω στο κανταΐφι.

  7. 7

    Όταν κρυώσει η κρέμα τελείως, στρώνουμε τη σαντιγί (φτιάχνουμε την garni σύμφωνα με τις οδηγίες).

  8. 8

    Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα αμύγδαλα και το βάζουμε στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Από

lianaki
lianaki @lianaki
στις
Άγιος Νικόλαος Κρήτης

Κορυφαία αναζήτηση σε