Απλή και νόστιμη μανιταρόπιτα
Μια μανιταρόπιτα που εύκολα τη φτιάχνει και ένα μικρό παιδί. Αφιερωμένη στην αγαπημένη μου tzoulitsa με όλη μου την αγάπη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν χρησιμοποιήσετε μανιτάρια κονσέρβας να τα στραγγίσετε πολύ καλά.
Υλικά
-
1 φύλλο σφολιάτας
-
20 περίπου φέτες ζαμπόν
-
20 περίπου φέτες τυρί του τοστ
-
2 μεγάλες ντομάτες
-
1 κονσέρβα μανιτάρια (των 400γρ.) ή αν θέλετε φρέσκα
-
500 ml κρέμα γάλακτος
-
αλάτι
-
ρίγανη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας σ΄ ένα μεγάλο πυρέξ.
-
2
Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με φέτες από ζαμπόν και από πάνω βάζουμε φέτες τυρί. Επαναλαμβάνουμε δεύτερη στρώση ζαμπόν, τυρί.
-
3
Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες και τις στρώνουμε πάνω στο τυρί.
-
4
Αλατίζουμε αν θέλουμε λίγο τις ντομάτες και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
-
5
Στη συνέχεια βάζουμε τα μανιτάρια και τέλος απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια την κρέμα γάλακτος.
-
6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου ώστε να ροδίσει καλά η σφολιάτα.
Σχόλια (5)