Απλή μακαρονάδα με κρέμα γάλακτος
Απλή και γρήγορη συνταγή, ιδανική για πεινασμένους φοιτητές!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, αλατίζουμε και αφήνουμε να βράσει. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα μακαρόνια μας, ανακατεύουμε και αφήνουμε 8-12 λεπτά ανάλογα με το πόσο μαλακά τα θέλουμε.
-
2
Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον άνηθο και τρίβουμε το τυρί σε ένα μπολάκι για να είναι έτοιμο.
-
3
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Αφού πάρει χρώμα, ρίχνουμε και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά να τσιγαριστούν μαζί.
-
4
Σβήνουμε με το κρασί.
-
5
Αφού απορροφηθεί όλο το κρασί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί. Ανακατεύουμε.
-
6
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον άνηθο και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει σε χαμηλά φωτιά.
-
7
Τα μακαρόνια μας εν τω μεταξύ θα είναι έτοιμα. Τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα και βουτυρώνουμε.
-
8
Μόλις δέσει η σάλτσα, την αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε να πάει παντού.
-
9
Η μακαρονάδα μας είναι έτοιμη! Στο σερβίρισμα μπορούμε να ρίξουμε λίγο έξτρα τυράκι τριμμένο. Καλή όρεξη!
Σχόλια (17)