Απλό σιρόπι καραμέλας

Bαθμολογία: 5
       
 
3 ψήφοι
,

Περιγραφή

Είναι ίσως το πιο απλό σιρόπι καραμέλας για τα παγωτά σας (και όχι μόνο) το οποίο διατηρείται περισσότερο στο ψυγείο γιατί τα υλικά του δεν αλλοιώνονται.

Απλό σιρόπι καραμέλας

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 3/4 κούπα νερό
  • 1 βανίλια
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Τηγανιού
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Φτιάχνει: 300-400 ml περίπου
Κόστος:
(3 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(3 ψήφοι)
Προετοιμασία: 2' (3 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 23' (3 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1)

Σε ένα μπρίκι βάζετε το νερό να βράσει.

Βήμα 2
2) Ταυτόχρονα βάζετε σε άλλο σκεύος την ζάχαρη και την βάζετε στη φωτιά. Την αφήνετε, χωρίς να την ανακατεύετε, παρά μόνο που και που κουνάτε το σκεύος, να λιώσει και να πάρει γλυκό καστανοκόκκινο χρώμα.
Βήμα 3
3) Γρήγορα την κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε το βραστό νερό (προσοχή, να απομακρύνετε γρήγορα το χέρι σας ή να φοράτε κατάλληλο γάντι κουζίνας, γιατί θα βγάλει πολλούς καυτούς ατμούς που μπορεί να σας κάψουν αν δεν προσέξετε).
Βήμα 4
4) Ξαναβάζετε το σκεύος στη φωτιά να σιγοβράσει και ανακατεύετε να λιώσει η καραμέλα. Σιγοβράζετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά (αν έχετε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής να φτάσει τους 105 βαθμούς) και κατεβάζετε από την φωτιά, οπότε και ρίχνετε τη βανίλια. Μόλις κρυώσει, φυλάτε σε καθαρό μπουκάλι. Καλή επιτυχία!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή την πήρα από εδώ  αλλά επειδή ήταν πολύ αραιό το σιρόπι έτσι, μείωσα την αναλογία νερού-ζάχαρης. Μπορεί να σας φανεί λίγο νερουλό όταν είναι ακόμη καυτό αλλά πήζει λίγο όσο κρυώνει.

 

Ευχαριστούμε την FILIPPIA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα. 

Σχετικές συνταγές

    8 Όλα

    #
    Σχόλιο από FILIPPIA, 26-4-15  
    Πολύ ωραίο, έκανα διπλάσια δόση με περισσότερο νερό, απλά μου πήρε πολύ περισσότερο χρόνο στον τελευταίο βρασμό μέχρι να φτάσει τους 105 βαθμούς
    #
    Σχόλιο από despinal, 26-4-15  
    Ευχαριστώ πολύ Filippia που το δοκίμασες και για τη ψήφο σου! Επειδή δεν έχω (ακόμη) θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής εγώ το βγάζω με το "μάτι".
    #
    Σχόλιο από Elenaaaki, 5-6-15  
    Μπορώ να το προσθέσω στο παγωτό http://www.sintagespareas.gr/sintages/pagoto.html για να δημιουργήσω παγωτό καραμέλας;
    #
    Σχόλιο από despinal, 6-6-15  
    Μμμ, δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ! Το χρησιμοποιώ σαν συνοδευτικό από πάνω. Εγώ για να φτιάξω παγωτό καραμέλας βάζω το ζαχαρούχο καραμελωμένο. Αν το δοκιμάσεις όμως πες μας πώς ήταν!
    #
    Σχόλιο από Elenaaaki, 26-6-15  
    Λοιπόν το δοκίμασα όπως σου είπα (το ανέμιξα με τη βάση για παγωτό της Sitronella) και πραγματικά έγινε τέλειο!!Μόλις συνειδητοποίησα ότι ξέχασα να προσθέσω τη βανίλια αλλά δεν έχει καμία σημασία μου γιατί στο παγωτό χρησιμοποίησα γκαρνί με άρωμα βανίλια οπότε δεν του έλειπε.Πανεύκολο και πεντανόστιμο! Θα μας βοηθούσες αν μας έδινες κι άλλες ιδέες σχετικά με το πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε. Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από despinal, 27-6-15  
    Σ'ευχαριστώ πολύ Elenaaaki για τα καλά σου λόγια και για τα πιρουνάκια! Να σου πω την αλήθεια εγώ το φτιάχνω κυρίως το καλοκαίρι για τα παγωτά, δεν θυμάμαι να το έχω χρησιμοποιήσει κάπου αλλού. Θα μπορούσες όμως να το χρησιμοποιήσεις οπουδήποτε αλλού θέλεις να προσθέσεις γεύση καραμέλας, σε κάποιο γλυκό τύπου brownie ή κέικ ίσως, σε τούρτες, σε πανακότες ή σε ό,τι άλλο βάλει η φαντασία σου! Εγώ πάντως, για διάφορα άλλα γλυκά συνήθως χρησιμοποιώ τη σάλτσα (σως) καραμέλας που είναι λίγο πιο κρεμώδης, απλά αυτή δεν διατηρείται για πολύ καιρό.
    #
    Σχόλιο από Gazel, 21-8-15  
    Υπέροχο! Ευχαριστούμε πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από despinal, 22-8-15  
    Να'σαι καλά Gazel, εγώ ευχαριστώ! Χαίρομαι που σας άρεσε!

    7 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από FILIPPIA, 26-4-15  
    Πολύ ωραίο, έκανα διπλάσια δόση με περισσότερο νερό, απλά μου πήρε πολύ περισσότερο χρόνο στον τελευταίο βρασμό μέχρι να φτάσει τους 105 βαθμούς
    #
    Σχόλιο από despinal, 26-4-15  
    Ευχαριστώ πολύ Filippia που το δοκίμασες και για τη ψήφο σου! Επειδή δεν έχω (ακόμη) θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής εγώ το βγάζω με το "μάτι".
    #
    Σχόλιο από despinal, 6-6-15  
    Μμμ, δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ! Το χρησιμοποιώ σαν συνοδευτικό από πάνω. Εγώ για να φτιάξω παγωτό καραμέλας βάζω το ζαχαρούχο καραμελωμένο. Αν το δοκιμάσεις όμως πες μας πώς ήταν!
    #
    Σχόλιο από Elenaaaki, 26-6-15  
    Λοιπόν το δοκίμασα όπως σου είπα (το ανέμιξα με τη βάση για παγωτό της Sitronella) και πραγματικά έγινε τέλειο!!Μόλις συνειδητοποίησα ότι ξέχασα να προσθέσω τη βανίλια αλλά δεν έχει καμία σημασία μου γιατί στο παγωτό χρησιμοποίησα γκαρνί με άρωμα βανίλια οπότε δεν του έλειπε.Πανεύκολο και πεντανόστιμο! Θα μας βοηθούσες αν μας έδινες κι άλλες ιδέες σχετικά με το πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε. Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από despinal, 27-6-15  
    Σ'ευχαριστώ πολύ Elenaaaki για τα καλά σου λόγια και για τα πιρουνάκια! Να σου πω την αλήθεια εγώ το φτιάχνω κυρίως το καλοκαίρι για τα παγωτά, δεν θυμάμαι να το έχω χρησιμοποιήσει κάπου αλλού. Θα μπορούσες όμως να το χρησιμοποιήσεις οπουδήποτε αλλού θέλεις να προσθέσεις γεύση καραμέλας, σε κάποιο γλυκό τύπου brownie ή κέικ ίσως, σε τούρτες, σε πανακότες ή σε ό,τι άλλο βάλει η φαντασία σου! Εγώ πάντως, για διάφορα άλλα γλυκά συνήθως χρησιμοποιώ τη σάλτσα (σως) καραμέλας που είναι λίγο πιο κρεμώδης, απλά αυτή δεν διατηρείται για πολύ καιρό.
    #
    Σχόλιο από Gazel, 21-8-15  
    Υπέροχο! Ευχαριστούμε πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από despinal, 22-8-15  
    Να'σαι καλά Gazel, εγώ ευχαριστώ! Χαίρομαι που σας άρεσε!

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Elenaaaki, 5-6-15  
    Μπορώ να το προσθέσω στο παγωτό http://www.sintagespareas.gr/sintages/pagoto.html για να δημιουργήσω παγωτό καραμέλας;

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Αφιέρωμα στη νηστεία
    Η νηστεία είναι θέμα κυρίως πνευματικό. Έλα όμω...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Το καστανό ρύζι στη νηστεία
    Το ρύζι βρίσκεται μέσα στο εβδομαδιαίο μας μενού κ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ-ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ-ΣΑΛΤΣΕΣ ΦΡΟΥΤΩΝ
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της FILIPPIA
    ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ-ΣΩΣ-ΜΑΓΙΟΝΕΖΕΣ
    Ένα βιβλίο 67 αγαπημένων συνταγών, του/της anthikouki
    Γλυκιές Κρέμες/Σως/Επικαλύψεις
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της despinal
    επικαλύψεις
    Ένα βιβλίο 68 αγαπημένων συνταγών, του/της sugar-lover
    ΣΙΡΟΠΙΑ-ΣΩΣ
    Ένα βιβλίο 3 αγαπημένων συνταγών, του/της lixoudogata