despinal
despinal @despinal
,Ελλάδα

Είναι ίσως το πιο απλό σιρόπι καραμέλας για τα παγωτά σας (και όχι μόνο) το οποίο διατηρείται περισσότερο στο ψυγείο γιατί τα υλικά του δεν αλλοιώνονται.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή την πήρα από εδώ  αλλά επειδή ήταν πολύ αραιό το σιρόπι έτσι, μείωσα την αναλογία νερού-ζάχαρης. Μπορεί να σας φανεί λίγο νερουλό όταν είναι ακόμη καυτό αλλά πήζει λίγο όσο κρυώνει. Ευχαριστούμε την FILIPPIA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα. 

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

23 Minutes
300-400 ml περίπου
  1. 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  2. 3/4 κούπα νερό
  3. 1 βανίλια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπρίκι βάζετε το νερό να βράσει.

  2. 2

    Ταυτόχρονα βάζετε σε άλλο σκεύος την ζάχαρη και την βάζετε στη φωτιά. Την αφήνετε, χωρίς να την ανακατεύετε, παρά μόνο που και που κουνάτε το σκεύος, να λιώσει και να πάρει γλυκό καστανοκόκκινο χρώμα.

  3. 3

    Γρήγορα την κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε το βραστό νερό (προσοχή, να απομακρύνετε γρήγορα το χέρι σας ή να φοράτε κατάλληλο γάντι κουζίνας, γιατί θα βγάλει πολλούς καυτούς ατμούς που μπορεί να σας κάψουν αν δεν προσέξετε).

  4. 4

    Ξαναβάζετε το σκεύος στη φωτιά να σιγοβράσει και ανακατεύετε να λιώσει η καραμέλα. Σιγοβράζετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά (αν έχετε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής να φτάσει τους 105 βαθμούς) και κατεβάζετε από την φωτιά, οπότε και ρίχνετε τη βανίλια. Μόλις κρυώσει, φυλάτε σε καθαρό μπουκάλι. Καλή επιτυχία!

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

FILIPPIA
FILIPPIA @cook_8461486
Πολύ ωραίο, έκανα διπλάσια δόση με περισσότερο νερό, απλά μου πήρε πολύ περισσότερο χρόνο στον τελευταίο βρασμό μέχρι να φτάσει τους 105 βαθμούς

Από

despinal
despinal @despinal
στις
,Ελλάδα
Η μαγειρική είναι ένας τρόπος ζωής για μένα. Ξεκίνησα πολύ μικρή να μαγειρεύω και μου αρέσει να φτιάχνω καινούργιες συνταγές συχνά. Επίσης, λατρεύω τα γλυκά και ιδίως τη σοκολάτα. Επίσης, μου αρέσει πολύ η rock μουσική και να διαβάζω για οτιδήποτε έχει σχέση με το διάστημα.
Δες περισσότερα