Απλό σιρόπι καραμέλας
Είναι ίσως το πιο απλό σιρόπι καραμέλας για τα παγωτά σας (και όχι μόνο) το οποίο διατηρείται περισσότερο στο ψυγείο γιατί τα υλικά του δεν αλλοιώνονται.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την πήρα από εδώ αλλά επειδή ήταν πολύ αραιό το σιρόπι έτσι, μείωσα την αναλογία νερού-ζάχαρης. Μπορεί να σας φανεί λίγο νερουλό όταν είναι ακόμη καυτό αλλά πήζει λίγο όσο κρυώνει. Ευχαριστούμε την FILIPPIA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 1/2 κούπα ζάχαρη
-
3/4 κούπα νερό
-
1 βανίλια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπρίκι βάζετε το νερό να βράσει.
-
2
Ταυτόχρονα βάζετε σε άλλο σκεύος την ζάχαρη και την βάζετε στη φωτιά. Την αφήνετε, χωρίς να την ανακατεύετε, παρά μόνο που και που κουνάτε το σκεύος, να λιώσει και να πάρει γλυκό καστανοκόκκινο χρώμα.
-
3
Γρήγορα την κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε το βραστό νερό (προσοχή, να απομακρύνετε γρήγορα το χέρι σας ή να φοράτε κατάλληλο γάντι κουζίνας, γιατί θα βγάλει πολλούς καυτούς ατμούς που μπορεί να σας κάψουν αν δεν προσέξετε).
-
4
Ξαναβάζετε το σκεύος στη φωτιά να σιγοβράσει και ανακατεύετε να λιώσει η καραμέλα. Σιγοβράζετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά (αν έχετε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής να φτάσει τους 105 βαθμούς) και κατεβάζετε από την φωτιά, οπότε και ρίχνετε τη βανίλια. Μόλις κρυώσει, φυλάτε σε καθαρό μπουκάλι. Καλή επιτυχία!
Σχόλια (9)