litsa d
litsa d @cook_8467308
,

Έχουν περάσει πια οι εποχές που μόλις εμφανίζονταν τα πρώτα καλοκαιρινά σύννεφα στον ουρανό,ολάκερο το χωριό έτρεχε στα αλώνια, να σκεπάσει την απλωμένη σταφίδα. Οι ελάχιστες παιδικές μνήμες είχαν εντελώς ξεθωριάσει. Ένας καλός μας γείτονας στις διακοπές μας πρόσφερε μαύρη σταφίδα... δροσερή,ζουμερή και μοσχομύριζε αχνά παιδικά βιώματα! Τη γευτήκαμε αλλά ήταν αρκετή.Αφορμή για αποξήρανση λοιπόν σαν τις παλιές,όμορφες εποχές!

Λίγα μυστικά ακόμα

Χρειάζονται τέλειο στέγνωμα γιατί διαφορετικά θα εμφανιστεί μούχλα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. τσαμπιά μαύρης ώριμης σταφίδας
  2. ταψί λαμαρίνα ή κόσκινο
  3. τούλι
  4. και μπόλικο Ελλαδίτικο ήλιο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένω καθαρά τα τσαμπιά της σταφίδας.

  2. 2

    Τα τοποθετώ προσεκτικά σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.

  3. 3

    Τα βάζω πάνω στο ταψί ή το κόσκινο αραιά μεταξύ τους ώστε να τα "βλέπει" ο ήλιος από παντού και τα βγάζω στον ήλιο.

  4. 4

    Τα σκεπάζω με τούλι.

  5. 5

    Τα αφήνω να ξεραθούν γυρνώντας τα συχνά για λίγες μέρες.

  6. 6

    Είναι έτοιμα όταν τρίβονται οι ρώγες από το τσαμπί τους.

  7. 7

    Τα βάζω σε βάζο και το τοποθετώ στο ντουλάπι ή στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

Olga 👩‍🍳
Olga 👩‍🍳 @cook_8486255
Όσοι κάνατε τη σταφιδούλα, τη βάλατε σε ταψί ή σε κόσκινο; γιατι δεν εχω κόσκινο...

Από

litsa d
litsa d @cook_8467308
στις
,
http//litsadimitropoulou.blogspot.gr/
Δες περισσότερα