Απολαυστικό κρεμ μπρουλέ

Bαθμολογία: 3.375
       
 
8 ψήφοι
,

Περιγραφή

Είναι απολαυστικό, νόστιμο και δροσερό.
Απολαυστικό κρεμ μπρουλέ
photo: lenale

Συνταγή από:

χρηστος αλεξα

4 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 5 κρόκους αυγού
  • 1 αυγό
  • 500 ml. γάλα
  • 500 ml. κρέμα γάλακτος
  • 1 βανίλια
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • καστανή ζάχαρη
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα και τα ανακατεύουμε με ενα σύρμα χειρός.
  2. Αφου τα ανακατέψουμε, τα περνάω απο μια σήτα και το μοιράζουμε σε μπόλακια, τα βάζουμε σε ενα βαθύ ταψί και προσθέτουμε στο ταψί νερό ίσα που να φτάσει στη μέση απο τα μπολάκια.
  3. Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 40 λεπτά, μολις ειναί έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε στην επιφάνεια καστανή ζάχαρη και την καίμε με φλόγιστρο.

Σχετικές συνταγές

    13 Όλα

    #
    Σχόλιο από lenale, 25-6-10  
    Πραγματικά πολύ νόστιμο!!!
    #
    Σχόλιο από krepoylina, 2-9-10  
    εγω πραγματικα ειπιδει μου αρεσει θα το δοκιμασω!! καιι...θα σας πω!μπραβο παντως χρηστος αλεξα!!
    #
    Σχόλιο από _ANGELA_, 22-12-10  
    Οντως ειναι πολυ νοστιμη μπραβο..! ¨:-)
    #
    Σχόλιο από krepoylina, 1-1-11  
    το τσακισα!
    #
    Σχόλιο από krepoylina, 18-2-11  
    το εφτιαξα στους καλεσμενους μου και ηταν παν νοστιμο!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 11-3-11  
    Ευκολο στην κατασκευη του, μα πεντανοστιμο και απολαυστικο στο φαγωμα!!!!Ευχαριστουμε για την συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από jacob, 29-6-11  
    Θελει παραπανω ψησιμο. Το εψησα πανω απο ωρα και ηθελε και αλλο ψησιμο
    Αλλα σε γευση ειναι κοντα
    Ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από reba, 16-10-11  
    Τρώγεται ζεστό η κρύο; Κι εμένα μου φάνηκε ότι θέλει περισσότερο χρόνο. Θα βαθμολογήσω όταν το φτιάξω στον δικό μου φούρνο. Η πρώτη δοκιμή ήταν σε φιλικό σπίτι. Η γεύση πάντως μας άρεσε. Απλή και ό,τι πρέπει για επιδόρπιο.
    #
    Σχόλιο από nala, 15-11-11  
    Και εγώ το δοκίμασα προχθές... Ενώ σε γεύση είναι εκπληκτικό και εμένα μου βγήκε πάρα πολύ νερουλό ενώ ψηνόταν μία ώρα κοντά. Αν το αφήσουμε παραπάνω θα γίνει σωστή κρέμα? ή χρειάζεται να κάνω κάτι επιπλέον?
    #
    Σχόλιο από mairas, 3-5-12  
    TI ENOEIS MPOLAKIA ? GIA POSA ATOMA EINAI ?
    #
    Σχόλιο από AuraBoy, 2-6-13  
    εξαιρετικό πιάτο.Ευχαριστώ πάρα πολύ για όποιον κατέβασε την συνταγή!
    #
    Σχόλιο από iakovos, 6-12-13  
    η συνταγη ειναι ΛΑΘΟΣ, γιαυτο βγαινει νερουλη. εαν λαβουμε υποψιν μας οτι οι υπολοιπες ποσοτητες ειναι σωστες, το γαλα θα πρεπει να ειναι εως 100 γραμ. ή και καθόλου. αυτο το πραγμα δεν προκειται να πήξει ποτέ.

    9 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από lenale, 25-6-10  
    Πραγματικά πολύ νόστιμο!!!
    #
    Σχόλιο από krepoylina, 2-9-10  
    εγω πραγματικα ειπιδει μου αρεσει θα το δοκιμασω!! καιι...θα σας πω!μπραβο παντως χρηστος αλεξα!!
    #
    Σχόλιο από _ANGELA_, 22-12-10  
    Οντως ειναι πολυ νοστιμη μπραβο..! ¨:-)
    #
    Σχόλιο από krepoylina, 1-1-11  
    το τσακισα!
    #
    Σχόλιο από krepoylina, 18-2-11  
    το εφτιαξα στους καλεσμενους μου και ηταν παν νοστιμο!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 11-3-11  
    Ευκολο στην κατασκευη του, μα πεντανοστιμο και απολαυστικο στο φαγωμα!!!!Ευχαριστουμε για την συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από jacob, 29-6-11  
    Θελει παραπανω ψησιμο. Το εψησα πανω απο ωρα και ηθελε και αλλο ψησιμο
    Αλλα σε γευση ειναι κοντα
    Ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από AuraBoy, 2-6-13  
    εξαιρετικό πιάτο.Ευχαριστώ πάρα πολύ για όποιον κατέβασε την συνταγή!

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από reba, 16-10-11  
    Τρώγεται ζεστό η κρύο; Κι εμένα μου φάνηκε ότι θέλει περισσότερο χρόνο. Θα βαθμολογήσω όταν το φτιάξω στον δικό μου φούρνο. Η πρώτη δοκιμή ήταν σε φιλικό σπίτι. Η γεύση πάντως μας άρεσε. Απλή και ό,τι πρέπει για επιδόρπιο.
    #
    Σχόλιο από nala, 15-11-11  
    Και εγώ το δοκίμασα προχθές... Ενώ σε γεύση είναι εκπληκτικό και εμένα μου βγήκε πάρα πολύ νερουλό ενώ ψηνόταν μία ώρα κοντά. Αν το αφήσουμε παραπάνω θα γίνει σωστή κρέμα? ή χρειάζεται να κάνω κάτι επιπλέον?
    #
    Σχόλιο από mairas, 3-5-12  
    TI ENOEIS MPOLAKIA ? GIA POSA ATOMA EINAI ?
    #
    Σχόλιο από iakovos, 6-12-13  
    η συνταγη ειναι ΛΑΘΟΣ, γιαυτο βγαινει νερουλη. εαν λαβουμε υποψιν μας οτι οι υπολοιπες ποσοτητες ειναι σωστες, το γαλα θα πρεπει να ειναι εως 100 γραμ. ή και καθόλου. αυτο το πραγμα δεν προκειται να πήξει ποτέ.

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τρόποι μαγειρέματος αυγών
    Τρόποι μαγειρέματος, λοιπόν, (και όχι απλώς συν...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΓΛΥΚΑ-ΤΟΥΡΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 108 αγαπημένων συνταγών, του/της zetaki24
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της kostasspithakis
    ζαχαροπλαστική
    Ένα βιβλίο 60 αγαπημένων συνταγών, του/της pierrakosn
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 49 αγαπημένων συνταγών, του/της mavrogenis1960
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 329 αγαπημένων συνταγών, του/της Loukia84