Απολαυστικότατη καρμπονάρα
Αυτή την συνταγή για την σάλτσα της καρμπονάρας την πήρα από την μαμά μια φίλης μου, είναι πραγματικά εκπληκτική!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε αν θέλετε την συνταγή να την κάνετε και χωρίς το κρεμμυδι το φρέσκο. Είναι εξίσου ωραία, απλά το κρεμμυδάκι δίνει μια ωραία νότα στην σάλτσα.
Υλικά
-
1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια
-
10 φέτες μπεϊκον
-
μαϊντανός ψιλοκομμένος (όσο θέλετε εσείς)
-
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
-
1 κ.σ. βούτυρο
-
4 κρέμες γάλακτος
-
1 φακελάκι baking powder
-
1 κοφτή κ.σ. μουστάρδα
-
1 κ.γ. ζάχαρη
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά ρίχνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και περιμένουμε να λιώσει.
-
2
Ύστερα, ρίχνουμε τα μανιτάρια, το μπεϊκον και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε για να τσιγαριστούν.
-
3
Αφού πιουν τα ζουμιά τους, ρίχνουμε τις κρέμες γάλακτος και το αφήνουμε για 5 λεπτάκια να βράσει.
-
4
Όταν δούμε ότι αρχίζει να κοχλάζει χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά.
-
5
Έπειτα ρίχνουμε τον μαιντανό, την μουστάρδα, το αλατοπίπερο και την ζάχαρη και ανακατευουμε καλά.
-
6
Αφήνουμε τα υλικά να δέσουν, αφήνοντας την κατσαρόλα να βράσει σε χαμηλή φωτία για περίπου 10 λεπτά.
-
7
Τέλος, σβήνουμε το μάτι και με την θερμοκρασία που έχει ρίχνουμε το φακελάκι baking powder και ανακατευουμε. Η σάλτσα θα πάρει μια ωραια υφή σαν κρέμα. Καλή απόλαυση και καλή όρεξη!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια