anniokm
anniokm @cook_8452360
England,United Kingdom

Αφράτα μηλο-μαφινάκια που θα 'γαργαλήσουν' τον ουρανίσκο σας ! Δεν χρειάζεται μίξερ!

Λίγα μυστικά ακόμα

Κατά της γνώμη της συγγραφέως το μείγμα δεν θέλει πολύ ανακάτεμα και μάλιστα λέει ότι όσο πιο 'σβωλιασμένο' είναι τόσο πιο αφράτα θα γίνουν τα μάφινς.Εγώ τα έψησα στον αέρα και σε χρόνο μου πήρε 5 λεπτά παραπάνω, για αυτό πριν τα βγάλετε κάντε μια δοκιμή με μια οδοντογλυφίδα.Το υδαρές γιαούρτι το βρίσκω στην Αγγλία, απλά έτυχε τη μέρα που έφτιαξα τα μάφινς, να μην έχω και δοκίμασα να ανακατέψω το γιαούρτι με το γάλα και πιστεύω ότι πέτυχε! Ίσως θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ξυνόγαλο ή κεφίρ.Η συνταγή λέει ότι φτιάχνει 12 μάφινς κανονικού μεγέθους αλλά εμένα μου περίσσεψε λίγο και έφτιαξα και 2 παραπάνω.Η συνταγή είναι της Nigella Lawson. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

23 Minutes
12 μάφινς
  1. 2 μήλα (μεσαίου μεγέθους)
  2. 250 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ ή spelt flour (αλεύρι χωρίς γλουτένη)
  3. 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  4. 2 κ.γ. τριμμένη κανέλλα
  5. 125 γρ. καφέ ζάχαρη, συν 4 κ.γ. για το πασπάλισμα
  6. 125 ml μέλι
  7. 60 ml υδαρές γιαούρτι (runny yogurt) ή 30 γρ. γιαούρτι ανακατεμένο με 30 ml γάλα
  8. 75 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπώλ αναμειγνύουμε το αλεύρι, με το μπέικιν και το ένα από τα δύο κουταλάκια της τριμμένης κανέλλας.

  2. 2

    Σε ξεχωριστό μπώλ ανακατεύουμε με έναν αυγογδάρτη τη καφέ ζάχαρη, το μέλι, το γιαούρτι, το καλαμποκέλαιο και τα αυγά.

  3. 3

    Ψιλοκόβουμε τα μήλα σε κυβάκια.

  4. 4

    Παίρνουμε τη μισή ποσότητα από τα αμύγδαλα και τα ρίχνουμε στο μπώλ με το αλεύρι και τα υπόλοιπα τα βάζουμε σε ένα μικρό μπώλ

  5. 5

    Και τα ανακατεύουμε με το 2ο κουταλάκι της κανέλλας και προσθέτουμε και τα 4 κ.γ. της καφές ζάχαρης. Αυτό το μείγμα θα μας χρειαστεί για το πασπάλισμα.

  6. 6

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετούμε τις χάρτινες θήκες στο ειδικό ταψάκι για μάφινς.

  7. 7

    Παίρνουμε το μπώλ με τα υγρά υλικά και το ρίχνουμε στο μπώλ με τα στερεά. Προσθέτουμε και τα μήλα και ανακατεύουμε με τον αυγογδάρτη, μη το παρακάνετε όμως!

  8. 8

    Γεμίζουμε με ένα κουτάλι τις θήκες και μετά πασπαλίζουμε με το μείγμα που έχουμε φτιάξει.

  9. 9

    Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινήσουν.

  10. 10

    Αφού ψηθούν τα αφήνουμε να σταθούν στο ταψάκι τους για 5 λεπτά!

Αντιδράσεις

Σχόλια (126)

ppaffourou
ppaffourou @kitchen_witchD
υπεροχη συνταγή πραγματικά και μάλιστα από μια εξαιρετική σεφ! την φτιάχνω κι εγώ μόνο που αντικαθιστώ το αμύγδαλο με καρύδια.

Από

anniokm
anniokm @cook_8452360
στις
England,United Kingdom
ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!
Δες περισσότερα