Αραβικό κοτόπουλο
Κοτοπουλάκι με ρύζι πολύ πολύ αρωματικό και γευστικό!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το συγκεκριμμένο φαγητό μπορεί να φτιαχτεί και με μπουτάκια κοτόπουλο ή με οποιοδήποτε μέρος μας αρέσει.Φροντιζουμε ώστε το κοτόπουλο να έχει αρκετό ζωμό γιατι τον χρειαζομαστε και για την παρασκευή του ρυζιού αλλά και για το στήσιμο του πιάτου.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το κοτόπουλο να βράσει και αφού παρουμε τον αφρό του, προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το λάδι, τα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα, τα μπαχάρια και την κανέλλα.
-
2
Τα αφήνουμε να βρασουν για 1 ώρα περίπου και προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης. Τα βραζουμε ακόμα για 30 λεπτά περίπου.
-
3
Παίρνουμε τον ζωμό από το κοτόπουλο για να φτιάξουμε μέσα σε αυτόν το πιλάφι μας. 1 μέρος ρύζι - 3 ζωμός ειναι μια σχετικά καλή αναλογία. Το αφήνουμε μέχρι να πιει όλο το ζουμί του και αποσύρουμε από τη φωτιά.
-
4
Σ' ένα τηγανάκι σε λίγο λάδι ροδίζουμε τους ξηρούς καρπούς.
-
5
Ανοίγουμε τις αραβικές πίτες.
-
6
Τις στρωνουμε σ' ένα ρηχό πιάτο (για μερίδα) ή σ' ένα ρηχό ταψί (για τραπέζι) και τις ραντίζουμε με ζωμό από το κοτόπουλο. Στρώνουμε από πάνω το ρύζι μας, Διάσπαρτα βάζουμε τους ξηρούς καρπούς με τις σταφίδες και τέλος το κοτόπουλο.
-
7
Σερβίρουμε μαζί με τον ζωμό του κοτόπουλου προσθέτοντας χυμό λεμονιού.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια