zoigr79
zoigr79 @ZoiM
Λάρισα,Ελλάδα

Αρακάς κοκκινιστός στη χύτρα ταχύτητας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλουμε να είναι το φαγητό βάζουμε όσα καρότα θέλουμε. Επίσης, άνηθο μπορούμε να βάλουμε λιγότερο ή περισσότερο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
περίπου 8 μερίδες
  1. 1 κιλό αρακά
  2. 4-5 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  3. 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  4. 250 γρ ντοματοπελτές συμπυκνωμένος
  5. άνηθος ψιλοκομμένος (μισό ματσάκι)
  6. 100 ml ελαιόλαδο
  7. 250 ml νερό
  8. 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  9. φρεσκοτριμμένο πιπέρι (περίπου 15 γύρες στον μύλο)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το λάδι στη χύτρα ταχύτητας να ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε.

  2. 2

    Ρίχνουμε τον αρακά, τον χυμό ντομάτας και ανακατέβουμε.

  3. 3

    Προσθέτουμε το νερό, τον άνηθο, τα καρότα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.

  4. 4

    Κλείνουμε την χύτρα.  Μόλις αρχίσει να δουλεύει η βαλβίδα, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.

  5. 5

    Κλείνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε πάλι 5 λεπτά την χύτρα στο ζεστό μάτι.

  6. 6

    Απομακρύνουμε την χύτρα και μετά από μισή ώρα ανοίγουμε.

  7. 7