Αρακάς κοκκινιστός
Αρακάς κοκκινιστός στη χύτρα ταχύτητας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλουμε να είναι το φαγητό βάζουμε όσα καρότα θέλουμε. Επίσης, άνηθο μπορούμε να βάλουμε λιγότερο ή περισσότερο.
Υλικά
-
1 κιλό αρακά
-
4-5 καρότα κομμένα σε ροδέλες
-
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
250 γρ ντοματοπελτές συμπυκνωμένος
-
άνηθος ψιλοκομμένος (μισό ματσάκι)
-
100 ml ελαιόλαδο
-
250 ml νερό
-
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι (περίπου 15 γύρες στον μύλο)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το λάδι στη χύτρα ταχύτητας να ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε.
-
2
Ρίχνουμε τον αρακά, τον χυμό ντομάτας και ανακατέβουμε.
-
3
Προσθέτουμε το νερό, τον άνηθο, τα καρότα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
-
4
Κλείνουμε την χύτρα. Μόλις αρχίσει να δουλεύει η βαλβίδα, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.
-
5
Κλείνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε πάλι 5 λεπτά την χύτρα στο ζεστό μάτι.
-
6
Απομακρύνουμε την χύτρα και μετά από μισή ώρα ανοίγουμε.
-
7
Σχόλια (3)