Αρακάς λαδερός με άνηθο
Αρακάς λαδερός μαγειρεμένος με μπόλικο ξερό και φρέσκο κρεμμυδάκι για να αποκτήσει νοστιμιά, άφθονο άνηθο για άρωμα και λίγη ζαχαρίτσα για να γλυκάνει ακόμα περισσότερο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Γνωρίζω ότι το ζουμί του αρακά όσο κρυώνει θα πήζει ελαφρά λόγω του corn flour.Η συνταγή είναι από το προσωπικό μου μπλoγκ dailycious.gr.
Υλικά
-
450 γρ. κατεψυγμένο ή φρέσκο αρακά (αφαιρώ τα σπέρματα)
-
1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
-
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
-
2/3 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
-
1/2 φλ. ελαιόλαδο
-
1 κ.γλ. corn flour
-
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
-
2/3 φλ. βραστό νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αχνίζω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με λίγο νεράκι σε δυνατή φωτιά για 5’ να μαλακώσει.
-
2
Ρίχνω τον κατεψυγμένο αρακά, προσθέτω τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μισό άνηθο, αλάτι, πιπέρι, την ζάχαρη και το βραστό νερό. Περιμένω να πάρει βράση το φαγητό.
-
3
Αφού αποκτήσει θερμοκρασία βρασμού το φαγητό, κατεβάζω την φωτιά και σιγοψήνω για 75’ μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς αλλά να μην παραβράσει και πολτοποιηθεί. Στο τέλος του ψησίματος προσθέτω το ελαιόλαδο και τον υπόλοιπο άνηθο.
-
4
Αφού είναι έτοιμος ο αρακάς, αραιώνω το corn flour σε λίγο νεράκι (2-3 κ.σ.) και προσθέτω λίγο από το βραστό ζουμί για να πάρει θερμοκρασία. Επιστρέφω στην κατσαρόλα και δίνω μία ελαφρά βράση.
-
5
Σερβίρω τον χλιαρό αρακά πάνω σε ζεστό ρύζι basmati (το οποίο βράζω, ανώ έχω αφήσει το φαγητό στην άκρη να κρυώσει) ή τον τρώω δροσερό από το ψυγείο με φέτα, φρέσκο ψωμάκι και λίγο χυμό λεμονιού (προαιρετικά) καθώς είναι ιδανικό για το καλοκαιράκι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια