Αρακάς λαδερός με ρυζάκι
Ιδανική πρόταση για τον μαγειρεμένο αρακά που έχει περισσέψει. Έχετε ένα καινούριο νοστιμότατο φαγάκι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Γίνεται ακόμα πιο νόστιμο με αρακά που ήδη έχουμε μαγειρέψει πριν από μέρες. Δηλαδή αν έχουν περισσέψει δυο μερίδες αρακά, συμπληρώνουμε νερό και μετά την πρώτη βράση προσθέτουμε το ρύζι και σε 15 λεπτά έχουμε ένα καινούριο φαγητό. Δεν θυμίζει σε καμιά περίπτωση ριζότο.
Υλικά
-
1/2 κιλό αρακά
-
3-4 καρότα κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια
-
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
-
1 κρεμμύδι ξερό, στον τρίφτη
-
Άνηθο
-
2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
-
Αλάτι, πιπέρι
-
Παρθένο ελαιόλαδο
-
1 φλιτζάνι ρύζι τύπου Αμερικής
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζουμε πολύ ελαφρά τα κρεμμύδια (φρέσκα-ξερά), προσθέτουμε αρακά, καρότα, ντοματοπελτέ, λίγο νεράκι και αλάτι και σιγοψήνουμε.
-
2
Όταν είναι έτοιμο (περίπου 30 λεπτά αν ψηθεί σε συμβατική κατσαρόλα), προσθέτουμε τον άνηθο και το ρύζι και προσθέτουμε νερό (πρέπει να είναι συνολικά 2 φλιτζάνια οπότε ανάλογα με το πόσο έχει ήδη η κατσαρόλα, συμπληρώνουμε).
-
3
Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ακόμα, προσθέτουμε πιπέρι και είναι έτοιμο!
Σχόλια (15)