κύρια φωτογραφία συνταγής Αρακάς λαδερός!
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870

Ένα από τα νοστιμότερα ελληνικά φαγητά!

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλή όρεξη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
  1. 1 πακέτο αρακάς κατεψυγμένος
  2. 2-3 πατάτες χοντροκομμένες
  3. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 1-2 καρότα σε ροδέλες
  5. 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  6. 1 φλ. ελαιόλαδο
  7. 1 κουτί τοματάκια περασμένα από το blender ή 2 τομάτες περασμένες από τον τρίφτη ή 1 κουταλιά τοματοπελτέ
  8. αλάτι
  9. πιπέρι
  10. νεράκι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε κατσαρόλα βάλτε το λάδι να κάψει και σωτάρετε το κρεμμύδι, τα καρότα κι ύστερα τον αρακά

  2. 2

    Ανακατεύετε καλά

  3. 3

    Προσθέστε τις πατάτες, τον άνηθο, την τομάτα

  4. 4

    Καρυκεύετε, ανακατεύετε και προσθέτετε τόσο νερό όσο να καλυφθεί το φαγητό

  5. 5

    Σιγοβράζετε στην κατσαρόλα μέχρι να γίνει ή ασφαλίζετε το φαγητό στη χύτρα

  6. 6

    Μόλις γίνει αφήστε το να "πιεί" τα υγρά του λίγο, αν χρειαστεί

Αντιδράσεις

Σχόλια (137)

hawκ
hawκ @cook_8514638
Ακόμα ένας κύβος Knorr ( αν είναι και φρέσκος ακόμα καλύτερα γιατί δεν έχει συντηρητικά ) κάνει τον αρακά πεντανόστιμο , η γιαγιά μου έβαζε παντού κύβο Knorr , δε μπορούσαμε να καταλάβουμε γιατί τα φαγητά ήταν έτσι πεντανόστιμα .

Από

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
στις