Αρακάς Λεμονάτος
Δοκιμάστε τον αρακά με διαφορετικό τρόπο. Αντί για κοκκινιστό, λεμονάτο, με πατατούλες και μυρωδικά.
Αντί για μάραθο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαραθόριζα (φινόκιο). Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να κόψετε λεπτές φέτες το φινόκιο και να το βάλετε να σωταριστεί μαζί με τα κρεμμύδια για 5'.
Αν το φαγητό σας φαίνεται νερουλό, δυναμώστε τη φωτιά στο τέλος για να εξατμιστούν λίγο τα υγρά.
Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να μαγειρέψουμε φρέσκα κουκιά ή φασολάκια
Ευχαριστώ την Sol81 για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
2/3 φλ. ελαιόλαδο
-
1 μεγάλο. κρεμμύδι κομμένο φέτες
-
1/2 φλ. μάραθο ψιλοκομμένο
-
1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
-
1 κιλό αρακά
-
3 καρότα καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες
-
αλάτι, πιπέρι
-
1/3 φλ. χυμό λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το 1/3 φλ. από το λάδι και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2'.
-
2
Προσθέτουμε τις πατάτες και τις σοτάρουμε για άλλα 4'.
-
3
Βάζουμε τον αρακά στην κατσαρόλα, 1 1/2 φλ. νερό, τα καρότα, το μάραθο και το αλατοπίπερο. Όταν πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε τη και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για 15'.
-
4
Προσθέστε 1/2 φλ. νερό ακόμα, το χυμό του λεμονιού και το υπόλοιπο λάδι και ανακατέψτε.
-
5
Αφήστε το φαγητό για άλλα 10', μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Σχόλια (82)