Αρακάς μανιταράτος
Πανεύκολη και γρήγορη λύση με νόστιμο αποτέλεσμα που ανοίγει και δύσκολα απαιτητικά παιδικά στόματα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδεύεται υπέροχα με σκορδόψωμο και τυροπιτάκια.
Υλικά
-
500 γραμμ αρακά
-
300 γραμμ πατάτες κομενες σε μικρες φετες
-
2 καρότα μετρια σε μέγεθος κομμένα ροδέλες λεπτες
-
1 κλωνάρι σελερυ ψιλοκομμένο
-
250 γραμμ μανιτάρια λευκά (χωρίς τά ποδαράκια ) ολοκληρα
-
1 ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη
-
1 σκελίδα σκορδο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
λαδι
-
1/2 κυβο λαχανικών
-
1 μικρό λεμόνι στυμμένο (προαιρετικα)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεκινάμε βάζοντας λίγο λαδάκι στην κατσαρόλα μας μετην καθαρισμένη σκελίδα σκόρδοκαι το αφήνουμε να βγάλει τα έλαια του χωρις να μαυρίσει και πικρίσει, το απομακρύνουμε και ρίχνουμε όλα τα υλικάμας ανακατεύοντας με ξυλινη κουτάλα ξεκινώντας απο τις πατάτες, το σέλερι και τα καρότα, μετά ο αρακάς και τελος τα μανιτάρια και την κομμένη ντομάτα
-
2
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
-
3
Προσθέτουμε περίπου ένα ποτήρι νερού όπου έχουμε διαλύσει τον κυβο μας και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή μεσαία φωτιά για σχεδόν είκοσι λεπτά με ανοιχτό καπάκι.
-
4
Ανακατεύουμε και ελέγχουμε πότε έχουν μαλακώσει όλα τα λαχανικά μας και τότε βγάζουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά και ρίχνουμε λίγο ωμό λάδι και τον χυμό από το λεμόνι- για όποιον επιθυμεί λεμονατο αποτελεσμα. Καλή σας όρεξη.
Σχόλια