κύρια φωτογραφία συνταγής Αρακάς με αβοκάντο
Η_μαμά_της_Ζέφυς
Η_μαμά_της_Ζέφυς @cook_8468834

Μια άλλη εκδοχή του κλασσικού αρακά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το αβοκάντο είναι πηγή βιταμινών. Στο μαγειρεμα βγάζει μια γεύση σαν αγκινάρα και η υφή του είναι ευχάριστη. Γενικώς στα φαγητά δε χρησιμοποιώ κύβους ή στοκ (ζωμο κρεατικών), αλλά οι τους λάτρεις της κρεοφαγίας και χρήστες αυτών των συμπληρωμάτων γεύσης ίσως θα θέλανε να προσθέσουν και 1/2 κύβο ψυγείου ζωμό μοσχαριού.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
  1. 1 κιλό αρακά καθαρισμένο
  2. 1-2 αβοκάντο ώριμα
  3. 1 ξερό κρεμμύδι
  4. 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  5. 1 ματσάκι άνιθο ή μάραθο
  6. 4-5 κουταλιές λάδι
  7. αλάτι ή σόγια σως ή γούστερ σως
  8. λεμόνι ( αν δε βάλετε σόγια σως ή γουστερ σως)
  9. 1/4 κουταλιού τοματοπελτέ
  10. Τριμμένο μαύρο πιπεράκι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τα λαχανικά πλην του αβοκάντο και τα κρατάμε 1 - 2 ώρες σε λεκάνη με νερό.

  2. 2

    Βάζουμε στο σκεύος το ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες ίσα να γίνει ελαφρώς διάφανο και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον αρακά και το αβοκάντο. Τα γυρνάμε 1 - 2 φορές ίσα να λαδωθούν και να ζεσταθούν και ρίχονυμε τον άνιθο.

  3. 3

    Είτε το βάζουμε στο slow cooker (4-5 ώρες είναι αρκετές) είτε στην χύτρα ταχύτητος (περίπου 30-35 λεπτά) είτε στην κλασσική κατσαρόλα, ρίχνοντας σταδιακά νεράκι, ώσπου να πάρει το χρώμα και την υφή που θέλουμε (περίπου 45 λεπτά).

  4. 4

    Αν θέλουμε να ρίξουμε λεμόνι το ρίχνουμε κοντά στο τέλος του μαγειρέματος μαζί με το αλάτι, αλλιώς απο την αρχή του μαγειρέματος και μετά το σωτάρισμα ρίχνουμε την σογια/γουστερ σως.

  5. 5

    Μερικοί σ΄ αυτά τα φαγητά προσθέτουν και λίγο πελτέ στο μαγείρεμα. Προσωπικά δε νομίζω ότι προσθέτει τίποτα, αλλά ο σύζυξ θεωρεί ότι βελτιώνει τη γεύση.

  6. 6

    Σερβίρουμε τρίβοντας επάνω μαύρο πιππέρι

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

λεμοναδα
λεμοναδα @cook_8468377
Δεν είναι παρά πολλά τα 30-35 λεπτά στη χύτρα? Ο φρέσκος θέλει περίπου 20 λεπτά κ ο κατεψυγμένος το πολύ 15. Όσο για το αβοκάντο, αν ψηθεί τόση ώρα, δεν θα λειώσει? Εκτός κ αν είναι αυτός ο στόχος. Κατά τα άλλα φαίνεται ενδιαφέρουσα η συνταγή κ μου κινεί το ενδιαφέρον να την δοκιμάσω, γιατί μου αρέσει πολύ τόσο ο αρακάς όσο κ το αβοκάντο, το οποίο δεν έχω μαγειρέψει ποτέ. Ευχαριστώ

Από

Η_μαμά_της_Ζέφυς
στις