Αρακάς με μανιτάρια
Είναι κυρίως χορτοφαγική συνταγή και εύκολη στην εκτέλεση
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να προσθέσετε και φρέσκια ντομάτα στη συνταγή
Υλικά
-
1 kg αρακάς κατεψυγμένος
-
2 φρέσκα μανιτάρια αγκάρικους σαμπινιόν
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 κουταλιά σούπας μάραθο
-
2 μέτριες πατάτες κομμένες σε κυβάκια
-
λίγο λάδι
-
νερό όσο χρειαστεί για να καλύψει σχεδόν την ποσότητα του φαγητού
-
λίγο αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τα μανιτάρια τα οποία έχουν κοπεί σε κομματάκια σε λάδι
-
2
Προσθέτουμε τον αρακά και σοτάρουμε όλα τα υλικά που υπάρχουν μέχρι στιγμής στην κατσαρόλα για λίγο
-
3
Ρίχνουμε νερό όσο χρειαστεί και αφήνουμε 5-10 λεπτά να βράσει λίγο το φαγητό
-
4
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε κομματάκια, το αλάτι και το μάραθο και ανακατεύουμε λίγο
-
5
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για ακόμη 20-25 λεπτά τουλάχιστον σε μέτρια φωτιά
-
6
Μπορείτε να προσαρμόσετε το χρόνο βράσης αναλόγως της κουζίνας σας
Σχόλια (8)