Αρακάς
Για να λαδώσει το ''αντεράκι'' μας!
Recipe by syntageskamomata
https://syntageskamomata.blogspot.gr
Υλικά
-
1 κιλό φρέσκος ή κατεψυγμένος αρακάς
-
1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε κύβους
-
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
-
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
1 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
-
2 ντομάτες τριμμένες
-
Άνηθος ψιλοκομμένος
-
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
-
Αλάτι
-
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (προαιρετικά)
-
1 σφηνάκι λικέρ (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, τα καρότα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας για 1' συνεχώς.
-
2
Έπειτα, ρίχνουμε τον αρακά και την πατάτα και ανακατεύουμε για 5'.
-
3
Τέλος, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζουμε με βραστό νερό και βράζουμε για 30' - 40'.
-
4
Αν απορροφήσει τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ακόμη βραστό νερό.
Σχόλια (5)