christmast
christmast @christ_mast91

Πρωτότυπο γλυκό, χορταστικό, γευστικό και ιδανικό για γιορτές και όχι μόνο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το σιρόπι δεν διαπερνά το παντεσπάνι μέχρι το εσωτερικό του, έτσι ώστε να φαίνεται σαν κέικ βανίλια με επικάλυψη σοκολάτας και ινδοκάρυδου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
1 μεγάλο ορθογώνιο ταψί
  1. Για το παντεσπάνι
  2. 7 φλιτζάνια ελληνικού καφέ ζάχαρη
  3. 4 φλιτζάνια ελληνικού καφέ σπορέλαιο ή ηλιέλαιο
  4. 4 φλιτζάνια ελληνικού καφέ γάλα
  5. 10 φλιτζάνια ελληνικού καφέ αλεύρι
  6. 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  7. Για το σιρόπι
  8. 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  9. 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  10. 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  11. 2 κουβερτούρες
  12. Για την επικάλυψη
  13. 2 σακουλάκια ινδοκάρυδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χωρίζουμε κρόκους από ασπράδια, τα οποία χτυπάμε σε μαρέγκα.

  2. 2

    Αναμειγνύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, το γάλα, το αλεύρι και το μπέικιν.

  3. 3

    Προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις με ένα κουτάλι.

  4. 4

    Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

  5. 5

    Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι (οι κουβερτούρες σε κομμάτια) και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

  6. 6

    Μόλις λιώσει η ζάχαρη, αφήνουμε το σιρόπι στη φωτιά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να δέσει.

  7. 7

    Όταν το παντεσπάνι ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

  8. 8

    Μετά, το κόβουμε σε ίσα κομμάτια (τετράγωνα ή ρόμβους) και τα βουτάμε στο σιρόπι με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας.

  9. 9

    Σε ένα μεγάλο μπωλ έχουμε ρίξει το ινδοκάρυδο, όπου εκεί θα κυλήσουμε κάθε κομμάτι που σιροπιάζουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (15)

july88
july88 @cook_8468542
Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν και τα δυο πρέπει να είναι κρύα? δλδ και το παντεσπάνι και το σιρόπι?

Από

christmast
christmast @christ_mast91
στις
Aγαπώ τη μαγειρική και μ'αρέσει να πειραματίζομαι με νέες γεύσεις και ιδέες. "Παντρεύω" την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με την ξένη και συχνά αυτοσχεδιάζω. Ένοχη απόλαυση η σοκολάτα με ιδιαίτερη αδυναμία στην πραλίνα φουντουκιού.
Δες περισσότερα