Αρνάκι απ' το Μαρόκο
Πολλές οι συνταγές από το Μαρόκο με αρνί και ξερά φρούτα. Αυτή είναι μια παραλλαγή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνήθως το συνοδεύουν με κους κους ή πιλάφι και μπρόκολο στον ατμό.
Υλικά
-
600 γρ. αρνάκι, από μπούτι κομμένο σε κύβους
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
-
700 ml ζωμό κοτόπουλου
-
1 πορτοκάλι, χυμός και ξύσμα
-
1 ξυλάκι κανέλλας
-
1 κ.γ. μέλι
-
175 γρ. ξερά βερύκοκα
-
3 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ή 1 κ.σ. ξερός
-
25 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
-
25 γρ. αμύγδαλα, σε φλίδες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε βαθύ τηγάνι με καπάκι, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το αρνάκι και σωτάρετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
-
2
Αφαιρέστε το κρέας, μειώστε τη θερμοκρασία, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρετε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
-
3
Δυναμώστε πάλι τη φωτιά, βάλτε ξανά το κρέας στο τηγάνι και ανακατέψτε. Προσθέστε τότε το ζωμό κοτόπουλου, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, την κανέλλα, αλάτι και πιπέρι.
-
4
Αφήστε το φαγητό να πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε με το καπάκι και αφήστε να ψηθεί για 1 ώρα.
-
5
Προσθέστε τότε τα βερύκοκα κομμένα στα δύο, τον μισό δυόσμο και μαγειρέψτε για ακόμα 30 λεπτά, μέχρι το κρέας να μαλακώσει και η σάλτσα να έχει μελώσει.
-
6
Λίγο πριν σβήσετε τη φωτιά προσθέστε τα αμύγδαλα και ανακατέψτε.
-
7
Σερβίρετε στα πιάτα πασπαλίζοντας με φλίδες αμύγδαλου και λίγο δυόσμο.
Σχόλια (5)