κύρια φωτογραφία συνταγής Αρνάκι απ' το Μαρόκο
TRIANA43
TRIANA43 @cook_8455484

Πολλές οι συνταγές από το Μαρόκο με αρνί και ξερά φρούτα. Αυτή είναι μια παραλλαγή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνήθως το συνοδεύουν με κους κους ή πιλάφι και μπρόκολο στον ατμό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

100 Minutes
4 άτομα
  1. 600 γρ. αρνάκι, από μπούτι κομμένο σε κύβους
  2. 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  3. 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  4. 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  5. 700 ml ζωμό κοτόπουλου
  6. 1 πορτοκάλι, χυμός και ξύσμα
  7. 1 ξυλάκι κανέλλας
  8. 1 κ.γ. μέλι
  9. 175 γρ. ξερά βερύκοκα
  10. 3 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ή 1 κ.σ. ξερός
  11. 25 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
  12. 25 γρ. αμύγδαλα, σε φλίδες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε βαθύ τηγάνι με καπάκι, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το αρνάκι και σωτάρετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.

  2. 2

    Αφαιρέστε το κρέας, μειώστε τη θερμοκρασία, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρετε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

  3. 3

    Δυναμώστε πάλι τη φωτιά, βάλτε ξανά το κρέας στο τηγάνι και ανακατέψτε. Προσθέστε τότε το ζωμό κοτόπουλου, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, την κανέλλα, αλάτι και πιπέρι.

  4. 4

    Αφήστε το φαγητό να πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε με το καπάκι και αφήστε να ψηθεί για 1 ώρα.

  5. 5

    Προσθέστε τότε τα βερύκοκα κομμένα στα δύο, τον μισό δυόσμο και μαγειρέψτε για ακόμα 30 λεπτά, μέχρι το κρέας να μαλακώσει και η σάλτσα να έχει μελώσει.

  6. 6

    Λίγο πριν σβήσετε τη φωτιά προσθέστε τα αμύγδαλα και ανακατέψτε.

  7. 7

    Σερβίρετε στα πιάτα πασπαλίζοντας με φλίδες αμύγδαλου και λίγο δυόσμο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

Siasia75
Siasia75 @cook_8457012
Μπραβο για την υπεροχη συνταγη! Την εφτιαξα για το γιορτινο τραπεζι σημερα και ελπιζω να αρεσει.\r\nΒαζω ομως 5 πηρουνακια γιατι εγω που δεν τρωω αρνι με τιποτα ουτε το Πασχα χτες το βραδυ που το φτιαξα μου ηρθε να το φαω ολο!\r\nΜπραβο!

Από

TRIANA43
TRIANA43 @cook_8455484
στις