κύρια φωτογραφία συνταγής Αρνάκι βραστό και ριγανάτο
athkalf
athkalf @cook_8461746
Ναύπακτος,

Είναι ένα υπέροχο πιάτο για τις κρύες μέρες του χειμώνα!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ το φτιάχνω στην χύτρα και το αφήνω να βράσει 40 λεπτά. Αν το θέλετε πιο λεμονάτο μπορείτε να βάλετε όσο λεμόνι θέλετε. Η ρίγανη πάντως δίνει όλη τη νοστιμιά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

180 Minutes
5 άτομα
  1. 1 κιλό αρνί
  2. 4 μέτριες πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
  3. 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  4. 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  5. 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  6. λάδι
  7. νερό
  8. αλάτι
  9. πιπέρι
  10. 1 κ.σ. ρίγανη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι στην κατσαρόλα μας και τσιγαρίζουμε το αρνάκι.

  2. 2

    Μόλις πάρει χρώμα το κρέας σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας μας.

  3. 3

    Προσθέτουμε τις πατατούλες μας και το καρότο.

  4. 4

    Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και βάζουμε μέσα και την ρίγανη.

  5. 5

    Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας (περίπου μία ώρα).

  6. 6

    Στο τέλος προσθέτουμε και τον χυμό ενός λεμονιού και το αφήνουμε να πάρει μία βράση ενώ ανακατεύουμε.

  7. 7

    Το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

golfo
golfo @cook_8452627
απλος και παραδοσιακος τροπος μαγειρεματος του αρνιου,κι εγω στην χυτρα το φτιαχνω και γινεται λουκουμι.\nευχαριστω

Από

athkalf
athkalf @cook_8461746
στις
Ναύπακτος,