Αρνάκι βραστό και ριγανάτο
Είναι ένα υπέροχο πιάτο για τις κρύες μέρες του χειμώνα!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ το φτιάχνω στην χύτρα και το αφήνω να βράσει 40 λεπτά. Αν το θέλετε πιο λεμονάτο μπορείτε να βάλετε όσο λεμόνι θέλετε. Η ρίγανη πάντως δίνει όλη τη νοστιμιά.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι στην κατσαρόλα μας και τσιγαρίζουμε το αρνάκι.
-
2
Μόλις πάρει χρώμα το κρέας σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας μας.
-
3
Προσθέτουμε τις πατατούλες μας και το καρότο.
-
4
Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και βάζουμε μέσα και την ρίγανη.
-
5
Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας (περίπου μία ώρα).
-
6
Στο τέλος προσθέτουμε και τον χυμό ενός λεμονιού και το αφήνουμε να πάρει μία βράση ενώ ανακατεύουμε.
-
7
Το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Σχόλια (7)