Αρνάκι φούρνου με κους-κους
Μια εξαιρετική συνταγή του Jamie Oliver που θα λατρέψετε γιατί είναι εύκολη και πεντανόστιμη!!! Πρόκειται για ένα πλήρες γεύμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδέψτε με όποια σαλάτα προτιμάτε και μετά το γεύμα προσφέρετε ένα δροσιστικό ποτό με χυμό φρέσκο από 3 ρόδια, 2 κ.σ. χυμό λεμόνι, 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, 1 1/2 κουτί ή μπουκάλι ανθρακούχο νερό και μπόλικα παγάκια.
Υλικά
-
4 μερίδες παϊδάκια αρνίσια ή όποιο άλλο κομμάτι αρνιού που σας αρέσει
-
αλάτι, πάπρικα, θυμάρι, κύμινο, μοσχοκάρυδο
-
ελαιόλαδο
-
1/2 πακέτο κους-κους
-
2 κ.σ. βούτυρο
-
2 γιαούρτια στραγγιστά 2%
-
Σάλτσα Χαρίσα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεπλένουμε το κρέας και το στραγγίζουμε καλά.
-
2
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε να πάνε παντού.
-
3
Στο σημείο αυτό η συνταγή λέει να το περάσουμε λίγο απ'το τηγάνι με ελαιόλαδο, αλλά για να μη γίνει πολύ βαρύ μπορείτε να παραλείψετε αυτό το σημείο.
-
4
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζουμε μέσα ένα αντικολλητικό ταψί να κάψει.
-
5
Βγάζουμε το ταψί και τοποθετούμε μέσα το αρνάκι.
-
6
Ψήνουμε έως ότου ροδίσει καλά.
-
7
Για το κους κους χρειάζονται 5'. Βράστε νερό στο βραστήρα (περίπου 1/2 λίτρο). Βάλτε το 1/2 νερό σε πλακερό (με καπάκι) και ρίξτε αλάτι και το κους-κους σα βροχή. Ανακατέψτε και προσθέστε νερό ώστε να είναι 1 εκατοστό πάνω από το κους-κους. Σκεπάστε με το καπάκι και αφήστε να φουσκώσει περίπου πέντε λεπτά για να απορροφήσει όλα τα υγρά. Ρίξτε 2 κ.σ. βούτυρο και ανακατέψτε.
-
8
Σερβίρετε το αρνάκι με το κους-κους και συνοδέψτε με το γιαούρτι στο οποίο θα έχετε προσθέσει σε λακουβίτσα στη μέση 3 κ. σ. σάλτσα χαρίσα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια