Αρνάκι γεμιστό (Οφτό)

Bαθμολογία: 4.5
       
 
2 ψήφοι
,

Περιγραφή

Μια πασχαλιάτικη συνταγή που την φτίαχνουμε στην 'Oλυμπο της Καρπάθου!!!



Συνταγή από:

oikonomitsa

3 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 αρνάκι
  • 2 κιλά ρύζι
  • ½ κιλό συκωτάκια
  • 3 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • Χυμός ντομάτας
  • Ψίχα ψωμιού
  • 2 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. Λάδι
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • Χονδρό αλάτι,
  • πιπέρι
  • 200 γραμμ μίγμα μπαχαρικών (Moσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, μπαχάρι, κανέλα και κύμινο )
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Αρνί - Κατσίκι
Εποχιακά: Πασχαλινή
Μέθοδος: Φούρνου
Σερβίρει: 10-12
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένετε το αρνάκι με αλατισμένο νερό.
  2. Τοποθετείτε το ψωμί στο λαιμό του αρνιού για να μη φύγει η γέμιση.
  3. Σε μία κατσαρόλα βάζετε λάδι και βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσει, ρίχνετε τα συκωτάκια .
  4. Αφήνετε να σοταριστούν και αυτά.
  5. Προσθέτετε το ρύζι.
  6. Διαλύετε το πελτέ μέσα σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνετε στη κατσαρόλα. Προσθέτετε λίγο χυμό ντομάτας.
  7. Προσθέτετε το μίγμα μπαχαρικών και αλατοπιπερώνετε.
  8. Τοποθετείτε το αρνάκι σ ένα μεγάλο ταψί που έχετε στρώσει κληματόβεργες. Γεμίζετε τη κοιλιά του αρνιού με τη γέμιση που έχετε ετοιμάσει. Ράβετε τη κοιλιά του αρνιού. Αλείφετε με το μίγμα μπαχαρικών και σάλτσα ντομάτας.
  9. Δένετε τα πόδια του αρνιού ρίχνετε λίγο νερό στο ταψί και βάζετε στο φούρνο. Κάθε τόσο το περνάτε με λίγο βούτυρο.

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου

Παραδοσιακό Πασχαλινό πιάτο που δεν λείπει απο κανένα σπίτι. Πλούσιο σε ενέργεια και νόστιμο.Συνδιάστε το με σαλάτα εποχής ώστε να αυξήσετε τις φυτικές ίνες και να σας βοηθήσει να καταναλώσετε τη σωστή ποσότητα.

Σχετικές συνταγές

    3 Όλα

    #
    Σχόλιο από xronismaria, 21-3-10  
    #
    Σχόλιο από manoyla, 22-5-11  
    ψήνεται τώρα στον ξυλόφουρνο.μετα τα πηρουνάκια
    #
    Σχόλιο από manoyla, 23-5-11  
    Καλό πολύ καλό αν και η οικογένεια σύσσωμη δήλωσε πως τους αρέσει περισσότερο η δική μου γέμιση που κάνω για το γουρουνόπουλο. Παντως σ΄ευχαριστω για την συνταγή

    3 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από xronismaria, 21-3-10  
    #
    Σχόλιο από manoyla, 22-5-11  
    ψήνεται τώρα στον ξυλόφουρνο.μετα τα πηρουνάκια
    #
    Σχόλιο από manoyla, 23-5-11  
    Καλό πολύ καλό αν και η οικογένεια σύσσωμη δήλωσε πως τους αρέσει περισσότερο η δική μου γέμιση που κάνω για το γουρουνόπουλο. Παντως σ΄ευχαριστω για την συνταγή

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Ντομάτα: η
    Η ντομάτα είναι από τα πιο αγαπημένα μας καλοκα...
    Ρύζι
    Μέσα στο σάιτ μας έχουμε πάρα πολλές συνταγές που...
    Το βάψιμο των πασχαλινών αυγών
    Η παράδοση θέλει την Μεγάλη Πέμπτη, οι νοικοκυρές ...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες τις...
    Μια Ελλάδα νοστιμιές!
    Στην Ευρώπη σας πήγα, στον κόσμο σας ταξίδεψα, ώρα...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΚΑΤΣΙΚΙ-ΑΡΝΙ
    Ένα βιβλίο 34 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris