Αρνάκι γεμιστό (Οφτό)
Μια πασχαλιάτικη συνταγή που την φτίαχνουμε στην 'Oλυμπο της Καρπάθου!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένετε το αρνάκι με αλατισμένο νερό.
-
2
Τοποθετείτε το ψωμί στο λαιμό του αρνιού για να μη φύγει η γέμιση.
-
3
Σε μία κατσαρόλα βάζετε λάδι και βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσει, ρίχνετε τα συκωτάκια.
-
4
Αφήνετε να σοταριστούν και αυτά.
-
5
Προσθέτετε το ρύζι.
-
6
Διαλύετε το πελτέ μέσα σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνετε στη κατσαρόλα. Προσθέτετε λίγο χυμό ντομάτας.
-
7
Προσθέτετε το μίγμα μπαχαρικών και αλατοπιπερώνετε.
-
8
Τοποθετείτε το αρνάκι σ ένα μεγάλο ταψί που έχετε στρώσει κληματόβεργες. Γεμίζετε τη κοιλιά του αρνιού με τη γέμιση που έχετε ετοιμάσει. Ράβετε τη κοιλιά του αρνιού. Αλείφετε με το μίγμα μπαχαρικών και σάλτσα ντομάτας.
-
9
Δένετε τα πόδια του αρνιού ρίχνετε λίγο νερό στο ταψί και βάζετε στο φούρνο. Κάθε τόσο το περνάτε με λίγο βούτυρο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)