Αρνάκι ή κατσικάκι γάστρας
Αρνάκι ή κατσικάκι σε μαντεμένια γάστρα.
Λίγα μυστικά ακόμα
χαμηλών υδατάνθρακων
Το κρέας μας θα γίνει περίπου όπως το σουβλιστό. (Οι καλύτερες μαντεμένιες γάστρες, κατά τη γνώμη μου είναι οι γαλλικές "FONTIGNAC" που έχουν τα cook shop). Επίσης πολλοί λένε σιγοψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία 170ο κλπ. Αυτό είναι λάθος. Το φαγητό μας δε θα ψηθεί. Απλώς θα βράσει !
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας.
-
2
Αλλοίφουμε με λάδι μια βαρειά μαντεμένια γάστρα.
-
3
Την βάζουμε και την προθερμαίνουμε στο φούρνο.
-
4
Μετά από 10΄ αφού έχει κάψει τη βγάζουμε και βάζουμε το κρέας χωρίς να προσθέσουμε οποιοδήποτε υγρό.
-
5
Ρυθμίζουμε το φούρνο στους 220-230 βαθμούς Κελσίου. Μετά πό 1,5 ώρα γυρίζουμε το κρέας και το ψήνουμε άλλη μισή περίπου ώρα, χωρίς να΄ ανοίγουμε άσκοπα το φούρνο και τη γάστρα. Και να κολήσει λίγο (τότε θα είναι ψημένο καλά) δεν πειράζει. Είναι καλύτερα γιατί θα έχουν φύγει τα περιττά λίπη. Αν στο τέλος η κρούστα δεν είναι τόσο τραγανή, ψήστε για 10΄ ακόμη με ξεσκέπαστη τη γάστρα.
-
6
Στη μαντεμένια γάστρα και να παραψηθεί λίγο δεν πειράζει.
-
7
Συνοδέψτε με πουρέ πατάτας και λαχανικά.
Σχόλια (21)