Αρνάκι κατσαρόλας με κρασί
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να ξεφλουδίσουμε πιο εύκολα τις ντομάτες τις βουτάμε για λίγα δευτερόλεπτα σε νερό που βράζει.
Υλικά
-
700 γραμμάρια αρνάκι σε κύβους
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
-
1/4 λίτρου κόκκινο κρασί
-
1 κουταλιά του γλυκού ξύδι
-
1 δαφνόφυλλο
-
λίγο κύμινο
-
12 κουταλάκι γλυκού κανέλα
-
700 γραμμάρια μικρά άσπρα κρεμμυδάκια ολόκληρα
-
2 κουταλιές της σούπας λάδι
-
20 γραμμάρια βούτυρο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ροδίζουμε σε ελαιόλαδο το κρέας και όταν έχει ροδίσει απ' όλες τις πλευρές προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο και τ' αφήνουμε λίγα λεπτά να μαραθούν.
-
2
Μετά προσθέτουμε την ντομάτα, το κρασί, το ξύδι, την δάφνη, το κύμινο την κανέλα, το αλάτι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά σε πάρα πολύ χαμηλή φωτιά.
-
3
Σε άλλο σκεύος ξανθαίνουμε τα μικρά κρεμμυδάκια με το βούτυρο. Τα ρίχνουμε στο κρέας και σιγοβράζουμε για άλλα 30 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστό!
Σχόλια