κύρια φωτογραφία συνταγής Αρνάκι λεμονάτο με πατάτες στην κατσαρόλα
daskala24
daskala24 @cook_8455041

Μια διαφορετική συνταγή για το αρνάκι!

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές και προσαρμόζονται ανάλογα με το γούστα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

101 Minutes
4 άτομα
  1. 1 κιλό αρνάκι (κατά προτίμηση όχι πλευρά)
  2. 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  3. 3 λεμόνια
  4. 4-5 πατάτες κομμένες σε κύβους
  5. Αλάτι
  6. Δάφνη
  7. 1 κουταλιά αλεύρι ( για όλες τις χρήσεις)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει.

  2. 2

    Τσιγαρίζουμε το κρέας καλά και από τις δύο πλευρές.

  3. 3

    Ρίχνουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να ψηθεί στο επιθυμητό επίπεδο.

  4. 4

    Είκοσι με τριάντα λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό μας, ρίχνουμε τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και τη δάφνη.

  5. 5

    Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε το χυμό από τα τρία λεμόνια και αφού τα ανακατέψουμε προσθέτουμε την κουταλιά το αλεύρι.

  6. 6

    Το αφήνουμε να πάρει μία βράση μέχρι να δέσει η σάλτσα και το φαγητό μας είναι έτοιμο. Καλή όρεξη!

Αντιδράσεις

Σχόλια (20)

zanice
zanice @cook_8453965
Είναι πολύ νόστιμο φαγητό, το κάνω και εγώ έτσι, μόνο που αντί για δάφνη βάζω ρίγανη.

Από

daskala24
daskala24 @cook_8455041
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα