κύρια φωτογραφία συνταγής Αρνάκι με αρωματικό πιλάφι

Αρνάκι με αρωματικό πιλάφι

ΔΑΝΑΗ
ΔΑΝΑΗ @cook_8451420
,

Μιά εύκολη και γρήγορη συνταγή, για εκείνους που τους αρέσει το αρνάκι, απο το περιοδικο ΒHMagazin.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλή επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 60 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα, κομμένα σε φέτες (ή κουκουνάρι)
  2. 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  3. 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  4. σποράκια απο 2 ανοιγμένα λουβια καρδάψωμο, κοπανισμένα
  5. 1 μασουράκι κανέλα,σπασμένο στα δύο
  6. 500 γρ. καθαρό κρέας απο σπάλα αρνιού, κομμένο σε κυβάκια
  7. 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
  8. 1 κύβος λαχανικών + 500ml νερό(ή 500 ml ζωμό απο αρνάκι)
  9. 12 αποξηραμένα βερύκοκα
  10. 1 φλ. τσαγιού χοντροκομμένα φυλλα δυόσμου

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα ή τα κουκουνάρια σένα βαθύ τηγάνι.

  2. 2

    Τα βγάζετε και ζεσταίνεται το λάδι στο ίδιο τηγάνι,σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τη κανέλα και το κάρδαμο ώσπου να μαραθεί.

  3. 3

    Δυναμώνετε τη φωτιά, ρίχνετε το αρνάκι και το τσιγαρίζετε ελαφρά, προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύεται σοτάροντας ακόμη για 1'λεπτό.

  4. 4

    Ρίχνετε στο τηγάνι βραστό το νερό με το ζωμό, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζεται για 12' λεπτά,ώσπου να μαλακώσει το ρύζι και να πιει τον ζωμό.

  5. 5

    Αναμειγνύεται τα αμύγδαλα και τα βερίκοκα και πασπαλίζετε με τον δυόσμο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

Ginger
Ginger @cook_8449896
Μπήπως ξέρετε πόσα σποράκια περιέχουν τα δύο λουβιά κάρδαμο; Γιατί αγόρασα χύμα σε σποράκια.

Από

ΔΑΝΑΗ
ΔΑΝΑΗ @cook_8451420
στις
,
Το όνομά μου είναι Ευαγγελίτσα για τους φίλους μου ΛΙΤΣΑ και τα χόμπι μου ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ-ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ & φυσικά ΤΑΞΕΙΔΙΑ
Δες περισσότερα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα