Αρνάκι με αρωματικό πιλάφι
Μιά εύκολη και γρήγορη συνταγή, για εκείνους που τους αρέσει το αρνάκι, απο το περιοδικο ΒHMagazin.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
60 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα, κομμένα σε φέτες (ή κουκουνάρι)
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
-
σποράκια απο 2 ανοιγμένα λουβια καρδάψωμο, κοπανισμένα
-
1 μασουράκι κανέλα,σπασμένο στα δύο
-
500 γρ. καθαρό κρέας απο σπάλα αρνιού, κομμένο σε κυβάκια
-
250 γρ. ρύζι μπασμάτι
-
1 κύβος λαχανικών + 500ml νερό(ή 500 ml ζωμό απο αρνάκι)
-
12 αποξηραμένα βερύκοκα
-
1 φλ. τσαγιού χοντροκομμένα φυλλα δυόσμου
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα ή τα κουκουνάρια σένα βαθύ τηγάνι.
-
2
Τα βγάζετε και ζεσταίνεται το λάδι στο ίδιο τηγάνι,σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τη κανέλα και το κάρδαμο ώσπου να μαραθεί.
-
3
Δυναμώνετε τη φωτιά, ρίχνετε το αρνάκι και το τσιγαρίζετε ελαφρά, προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύεται σοτάροντας ακόμη για 1'λεπτό.
-
4
Ρίχνετε στο τηγάνι βραστό το νερό με το ζωμό, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζεται για 12' λεπτά,ώσπου να μαλακώσει το ρύζι και να πιει τον ζωμό.
-
5
Αναμειγνύεται τα αμύγδαλα και τα βερίκοκα και πασπαλίζετε με τον δυόσμο.
Σχόλια (3)