Αρνάκι με κολοκυθάκια αυγολέμονο!
Ειναι αρνακι μαγειρεμενο στην κατσαρολα, με κολοκυθακια πολυ μικρα (λεπτα και μακρυα οσο ο δεικτης του χεριου μας). Στο τελος κανουμε με το ζουμακι του αυγολεμονο. Ειναι ενα πραγματικα πεντανοστιμο φαγητο με θεϊκή γεύση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οταν τελειωσει τη βραση του το κρεας θα πρεπει να εχει αρκετο ζουμακι, γιατι θα μας χρειαστει για το αυγολεμονο. Αυτο το φαγητο το συνηθιζουνε πολυ στο Βολο, οπου και μεγαλωσα.
Υλικά
-
1 κg. αρνακι
-
1 kg. κολοκυθακια, τα πολυ λεπτα
-
ελαιολαδο ή 1 κ.σουπας Φυτινη
-
1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
-
3 ποτηρια νερο χλιαρο
-
μαϊντανο
-
2 αυγα
-
1 λεμονι (το χυμο)
-
1 κ.γλ. κορν-φλαουερ ή αλευρι
-
αλατι - πιπερι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βαζουμε στην κατσαρολα να ζεσταθει το λαδι, τοποθετουμε το κρεας (αφου το εχουμε πρωτα αλατοπιπερωσει) στην κατσαρολα μεχρι να ροδισει και απο τις δυο πλευρες, προσθετουμε το κρεμμυδι (ψιλοκομμενο) μεχρι να σωταριστει. προσθετουμε τα 3 ποτηρια το νερο (χλιαρο) και το αφηνουμε να σιγοβρασει μεχρι σχεδον να μαλακωσειτο κρεας.
-
2
Σ'ενα τηγανι, αφου βαλουμε λιγο λαδι να καψει, ροδιζουμε ελαφρως τα κολοκυθακια αφου τα εχουμε αλατισει κι αυτα. Τα βαζουμε διπλα στο κρεας, ριχνουμε απο πανω τον ψιλοκομμενο μαϊντανο και το αφηνουμε να σιγοβρασει το φαγητο μεχρι να μαλακωσουν τα κολοκυθακια. Εαν δουμε οτι χρειαζεται λιγο νερακι, προσθετουμε χλιαρο.
-
3
Στη συνεχεια κτυπαμε τ'αυγα σ'ενα μπολ προσθετουμε το λεμονι και το κορν-φλαουερ να διαλυθει καλα, βαζουμε λιγο αλατακι αν χρειαζεται και προσθετουμε σιγα-σιγα ζουμακι απο το φαγητο. Οταν καψει αρκετα το αυγολεμονο το προσθετουμε στο φαγητο μας και κουναμε την κατσαρολα μας να παει παντου.
Σχόλια (19)
Και το φαγακι σου ακρως αμαρτωλο .Αντι για μαγειριτσα ,οτι πρεπει .