Αρνάκι με ρύζι και πράσινο κρεμμυδάκι στο φούρνο
Είναι νοστιμότατο φαγητό!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προτιμήστε αρνάκι, γίνετε πιο νόστιμο!! Αλλά και με μοσχάρι γίνεται ωραίο και τα παιδιά το προτιμάνε περισσότερο. Καλή σας όρεξη!
Υλικά
-
1 κιλό κρέας σε μερίδες (αρνάκι ή μοσχάρι)
-
8-10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-
1-2 ντομάτες τριμμένες
-
1 1/2 κούπα ρύζι Καρολίνα
-
3 κούπες ζωμό από το κρέας
-
ελαιόλαδο
-
αλάτι - μαύρο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζετε το κρέας και κρατάτε το ζωμό.
-
2
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σωτάρετε τα κρεμμυδάκια, μόλις μαραθούν προσθέτετε τις ντομάτες, το αλατοπίπερο, το ρύζι, το κρέας και το ζωμό.
-
3
Τα αφήνετε να πάρουν 1-2 βράσεις και τα βάζετε στο ταψί.
-
4
Τα ψήνετε στους 170 βαθμούς μέχρι να φουσκώσει το ρύζι (να μην γίνει σαν λαπάς) και να πιάσει μια ελαφριά κρούστα.
Σχόλια (11)