κύρια φωτογραφία συνταγής Αρνάκι με ρύζι και πράσινο κρεμμυδάκι στο φούρνο
Pinakidou Maria
Pinakidou Maria @cook_09071972
Αλεξανδρούπολη

Είναι νοστιμότατο φαγητό!

Λίγα μυστικά ακόμα

Προτιμήστε αρνάκι, γίνετε πιο νόστιμο!! Αλλά και με μοσχάρι γίνεται ωραίο και τα παιδιά το προτιμάνε περισσότερο. Καλή σας όρεξη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλό κρέας σε μερίδες (αρνάκι ή μοσχάρι)
  2. 8-10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  3. 1-2 ντομάτες τριμμένες
  4. 1 1/2 κούπα ρύζι Καρολίνα
  5. 3 κούπες ζωμό από το κρέας
  6. ελαιόλαδο
  7. αλάτι - μαύρο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζετε το κρέας και κρατάτε το ζωμό.

  2. 2

    Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σωτάρετε τα κρεμμυδάκια, μόλις μαραθούν προσθέτετε τις ντομάτες, το αλατοπίπερο, το ρύζι, το κρέας και το ζωμό.

  3. 3

    Τα αφήνετε να πάρουν 1-2 βράσεις και τα βάζετε στο ταψί.

  4. 4

    Τα ψήνετε στους 170 βαθμούς μέχρι να φουσκώσει το ρύζι (να μην γίνει σαν λαπάς) και να πιάσει μια ελαφριά κρούστα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (11)

joia
joia @cook_8452910
Είναι το πιο αγαπημένο ανοιξιάτικο κυριακάτικο φαγητό μας. Το φτιάχνουμε πάντα με αρνάκι ή κατσικάκι, προσθέτουμε απλά περισσότερα κρεμμυδάκια και επίσης μία χούφτα ξανθές σταφίδες (στο ψήσιμο) , που ταιριάζουν απίστευτα με το κρεμμυδάκι που γλυκίζει έτσι και αλλιώς. Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς!!!

Από

Pinakidou Maria
Pinakidou Maria @cook_09071972
στις
Αλεξανδρούπολη