flora
flora @cook_8450000

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή, είναι από την σειρά συνταγών "ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ", μεγάλης αλυσίδας Σ/Μ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6-8 άτομα
  1. 2 κιλά μπούτι αρνιού (ή κατσίκι αν προτιμάτε)
  2. 350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  3. 10-15 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
  4. 1 ματσάκι άνηθο
  5. 2 πιπεριές κομμένες σε κύβους (προαιρετικό)
  6. κίτρινο τυρί κομμένο σε κύβους (προαιρετικό)
  7. 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  8. 1 κούπα του καφέ ελαιόλαδο
  9. αλάτι
  10. πιπέρι
  11. ρίγανη
  12. γλυκιά πάπρικα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε λίγο αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα και αφού βράσει, ζεματάμε την συκωταριά. Την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

  2. 2

    Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με λάδι και μόλις ροδίσουν προσθέτουμε τον κιμά και την κομμένη συκωταριά και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις πιπεριές, τον άνηθο και τα μπαχαρικά και την αφήνουμε να βράσει. Μόλις πάρει βράση κατεβάζουμε την γέμιση από την φωτιά ρίχνουμε τους κύβους του τυριού και την αφήνουμε να κρυώσει.

  3. 3

    Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε το μπούτι σε μία πλευρά μέχρι το κόκαλο, το οποίο αφαιρούμε πολύ προσεχτικά και ανοίγουμε το κρέας. Βάζουμε την γέμιση κατά μήκος της μέσης και τυλίγουμε το κρέας σαν ρολό. Το δένουμε καλά με σπάγκο, το αλατοπιπερώνουμε, το βάζουμε στο ταψί ρίχνοντας γύρω γύρω και την υπόλοιπη γέμιση και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

  4. 4

    Σερβίρεται κομμένο σε φέτες γαρνιρισμένο με ρύζι ή πατάτες.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

NTINA
NTINA @cook_8528225
Εαν την εφτιαχνα θα εβαζα η συκωταρια ,η κιμα ,οχι και τα δυο μαζι.
Ισως επειδη εχω την κλασικη συταγη στο μυαλο μου ,αυτη με το κουκουναρι ρυζι σταφιδα να επηρεάζομαι.

Από

flora
flora @cook_8450000
στις