Αρνάκι μπούτι γεμιστό
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή, είναι από την σειρά συνταγών "ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ", μεγάλης αλυσίδας Σ/Μ.
Υλικά
-
2 κιλά μπούτι αρνιού (ή κατσίκι αν προτιμάτε)
-
350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-
10-15 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
-
1 ματσάκι άνηθο
-
2 πιπεριές κομμένες σε κύβους (προαιρετικό)
-
κίτρινο τυρί κομμένο σε κύβους (προαιρετικό)
-
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
-
1 κούπα του καφέ ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
ρίγανη
-
γλυκιά πάπρικα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε λίγο αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα και αφού βράσει, ζεματάμε την συκωταριά. Την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
-
2
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με λάδι και μόλις ροδίσουν προσθέτουμε τον κιμά και την κομμένη συκωταριά και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις πιπεριές, τον άνηθο και τα μπαχαρικά και την αφήνουμε να βράσει. Μόλις πάρει βράση κατεβάζουμε την γέμιση από την φωτιά ρίχνουμε τους κύβους του τυριού και την αφήνουμε να κρυώσει.
-
3
Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε το μπούτι σε μία πλευρά μέχρι το κόκαλο, το οποίο αφαιρούμε πολύ προσεχτικά και ανοίγουμε το κρέας. Βάζουμε την γέμιση κατά μήκος της μέσης και τυλίγουμε το κρέας σαν ρολό. Το δένουμε καλά με σπάγκο, το αλατοπιπερώνουμε, το βάζουμε στο ταψί ρίχνοντας γύρω γύρω και την υπόλοιπη γέμιση και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
-
4
Σερβίρεται κομμένο σε φέτες γαρνιρισμένο με ρύζι ή πατάτες.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)
Ισως επειδη εχω την κλασικη συταγη στο μυαλο μου ,αυτη με το κουκουναρι ρυζι σταφιδα να επηρεάζομαι.