Αρνάκι ψητό με δενδρολίβανο και καρότα
Αρνάκι μπούτι, στο φούρνο με πατάτες, καρότα και δεντρολίβανο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Και αυτή η συνταγή είναι από τον μάγειρα αδερφό μου.Το δενδρολίβανο δίνει γεύση στο αρνάκι φανταστική!
Υλικά
-
2 κ. αρνίσιο μπούτι κομμένο σε μπριζολάκια
-
1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
-
1 κ.σ. ρίγανη
-
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
-
4 μεγάλα καρότα
-
1 κ. πατάτες σε ροδέλες
-
3 σκ.σκόρδο ψιλοκομμένο
-
300 ml. κρασί λευκό ξηρό
-
1 κ.σ. δενδρολίβανο
-
600 ml. ζωμό βοδινού
-
αλατοπίπερο
-
λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά το κρέας, στραγγίζουμε και το βάζουμε σε πυρέξ.
-
2
Σε μπολ ανακατεύουμε το χυμό, το ξύσμα, ρίγανη και αλατοπίπερο.
-
3
Αλείφομε το κρέας με το μείγμα αφήνοντάς το να μαριναριστεί 3 ώρες.
-
4
Ζεσταίνουμε το λάδι, σοτάρουμε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές.
-
5
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200β. Βάζουμε το κρέας σε ταψί, γύρω του τις ροδέλες πατάτας, τα καρότα σε φέτες, το κρεμμύδι, σκόρδο, κρασί, ζωμό και δενρολίβανο.
-
6
Περιχύνουμε με την μαρινάδα και το λάδι, το κρέας μας, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε με αέρα για 2 έως 2 1/2 ώρες, εξαρτάται από το φούρνο.
Σχόλια (12)