Αρνί ή κατσίκι αυγολέμονο από Κρήτη
Μια Κρητική συνταγή για αρνί ή κατσίκι αυγολέμονο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 κιλό κρέας αρνί ή κατσίκι σε μέτρια κομμάτια
-
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
-
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
-
2-3 μαρούλια
-
2 αυγά
-
2 λεμόνια
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζουμε το κρέας στο ελαιόλαδο
-
2
Και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι
-
3
Καθώς και 2 ποτήρια νερό.
-
4
Όταν ψηθεί σχεδόν το κρέας, ρίχνουμε τα μαρούλια χοντροκομμένα και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.
-
5
Σβήνουμε τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
-
6
Για το αβγολέμονο χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια καλά,
-
7
Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους
-
8
Και αφού χτυπηθούν καλά ρίχνουμε και το χυμό λεμονιών.
-
9
Προσθέτουμε μερικές κουταλιές από το ζουμί του φαγητού στο αυγολέμονο,
-
10
Αδειάζουμε όλο το διάλυμα στην κατσαρόλα και κουνάμε να πάει παντού.
-
11
Σερβίρουμε το φαγητό αφού κρυώσει λίγο.
Σχόλια (4)