κύρια φωτογραφία συνταγής Αρνί ή κατσίκι αυγολέμονο από Κρήτη

Αρνί ή κατσίκι αυγολέμονο από Κρήτη

Ελeνη
Ελeνη @cook_8484544

Μια Κρητική συνταγή για αρνί ή κατσίκι αυγολέμονο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

68 Minutes
4-6 άτομα
  1. 1 κιλό κρέας αρνί ή κατσίκι σε μέτρια κομμάτια
  2. 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  3. 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  4. 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  5. 2-3 μαρούλια
  6. 2 λεμόνια
  7. αλάτι
  8. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τσιγαρίζουμε το κρέας στο ελαιόλαδο

  2. 2

    Και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι

  3. 3

    Καθώς και 2 ποτήρια νερό.

  4. 4

    Όταν ψηθεί σχεδόν το κρέας, ρίχνουμε τα μαρούλια χοντροκομμένα και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.

  5. 5

    Σβήνουμε τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.

  6. 6

    Για το αβγολέμονο χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια καλά,

  7. 7

    Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους

  8. 8

    Και αφού χτυπηθούν καλά ρίχνουμε και το χυμό λεμονιών.

  9. 9

    Προσθέτουμε μερικές κουταλιές από το ζουμί του φαγητού στο αυγολέμονο,

  10. 10

    Αδειάζουμε όλο το διάλυμα στην κατσαρόλα και κουνάμε να πάει παντού.

  11. 11

    Σερβίρουμε το φαγητό αφού κρυώσει λίγο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

mar81
mar81 @19Mar81
γιατι ετσι τρωμε στην Κρητη... ;) πεντανόστιμο φαγάκι!!!! και το κανουμε και το βραδυ της Αναστασης!!!

Από

Ελeνη
Ελeνη @cook_8484544
στις