Αρνί σε σφολιάτα

,


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 αρνίσιο χεράκι ή μπούτι, χωρίς κόκαλο (περίπου 2 1/2 κιλά)
  • 2 κ.γ. δεντρολίβανο ξερό
  • 4-6 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
  • 10-15 κόκκους μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • 1 αβγό χτυπημένο με 2 κ.σ. γάλα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Αρνί - Κατσίκι
Εποχιακά: Πασχαλινή
Μέθοδος: Φούρνου
Περιέχει: Σκόρδο , Αβγά , Γάλα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°.
  2. Κοπανάμε το δεντρολίβανο, το σκόρδο, το πιπέρι και το ελαιόλαδο σε γουδί, μέχρι να γίνει αλοιφή.
  3. Αλατίζουμε το κρέας και από τις δύο μεριές και αλείφουμε το μείγμα των μυρωδικών από τη μέσα μεριά. Τυλίγουμε το κρέας και το κλείνουμε με 2-3 οδοντογλυφίδες αν χρειάζετε.
  4. τοποθετούμε το κρέας πάνω στη σφολιάτα (την οποία έχουμε ανοίξει λίγο με τον πλάστη). Τυλίγουμε έτσι ώστε οι ραφές της σφολιάτας να είναι από την κάτω μεριά του κρέατος.
  5. Αλείφουμε παντού με το χτυπημένο αβγό και ψήνουμε για 10' στους 200°. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180° και ψηνουμε το κρέας για 1 1/2 ώρα. Στη μέση περίπου του ψησίματος, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  6. Βγάζουμε το κρέας από το φούρνο και το αφήνουμε για 15 ' πριν το κόψουμε. Το κόβουμε φέτες και το σερβίρουμε με πατάτες φούρνου.

Σχετικές συνταγές

Ψητό από το Λασίθι Ψητό από το Λασίθι
       
       
(1)
Μουσακόπιτα Μουσακόπιτα
       
       
(3)

    2 Όλα

    #
    Σχόλιο από twins, 15-3-10  
    λοιπον sitronella mou το χω στο φουρνο αυτη τη στιγμη.εχω ομως καποιες αποριες.
    αν δεν καμνω λαθος ο κρεοπωλης μου εκοψε μπουτι,τουπα να μου βγαλει το κοκαλο.το κομματι που εμεινε πρεπει να το κτυπησω να ανοιξει και μετα οταν θα το τυλιξω να ειναι σαν ρολο?και μετα τη σφολιατα οταν τα τυλιξω να ειναι ρολο ετσι ωστε οταν το κοψω να ναι ομοιομορφο?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 15-3-10  
    Ναι το κομμάτι πρέπει να το τυλίξεις ρολό και μετά, όπως θα είναι ρολό να το ακουμπήσεις πάνω στη σφολιάτα. Μετά τυλίγεις και τη σφολιάτα γύρω, έτσι ώστε να έχεις ένα ρολό που απ' έξω θα έχει σφολιάτα και μέσα κρέας.
    Περιμένω εντυπώσεις.

    2 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από twins, 15-3-10  
    λοιπον sitronella mou το χω στο φουρνο αυτη τη στιγμη.εχω ομως καποιες αποριες.
    αν δεν καμνω λαθος ο κρεοπωλης μου εκοψε μπουτι,τουπα να μου βγαλει το κοκαλο.το κομματι που εμεινε πρεπει να το κτυπησω να ανοιξει και μετα οταν θα το τυλιξω να ειναι σαν ρολο?και μετα τη σφολιατα οταν τα τυλιξω να ειναι ρολο ετσι ωστε οταν το κοψω να ναι ομοιομορφο?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 15-3-10  
    Ναι το κομμάτι πρέπει να το τυλίξεις ρολό και μετά, όπως θα είναι ρολό να το ακουμπήσεις πάνω στη σφολιάτα. Μετά τυλίγεις και τη σφολιάτα γύρω, έτσι ώστε να έχεις ένα ρολό που απ' έξω θα έχει σφολιάτα και μέσα κρέας.
    Περιμένω εντυπώσεις.

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το βάψιμο των πασχαλινών αυγών
    Η παράδοση θέλει την Μεγάλη Πέμπτη, οι νοικοκυρές ...
    Πασχαλινά μενού για όλους!
    Πάσχα έρχεται και όλοι ανυπομονούμε να μαζευτούμε ...
    Γάλα: λευκός θησαυρός
    Κάποιοι το λατρεύουν και καταναλώνουν λίτρα, κα...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...