Αρνί σε σφολιάτα
Υλικά
-
1 αρνίσιο χεράκι ή μπούτι, χωρίς κόκαλο (περίπου 2 1/2 κιλά)
-
2 κ.γ. δεντρολίβανο ξερό
-
4-6 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
-
10-15 κόκκους μαύρο πιπέρι
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
1 φύλλο σφολιάτα
-
1 αβγό χτυπημένο με 2 κ.σ. γάλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°.
-
2
Κοπανάμε το δεντρολίβανο, το σκόρδο, το πιπέρι και το ελαιόλαδο σε γουδί, μέχρι να γίνει αλοιφή.
-
3
Αλατίζουμε το κρέας και από τις δύο μεριές και αλείφουμε το μείγμα των μυρωδικών από τη μέσα μεριά. Τυλίγουμε το κρέας και το κλείνουμε με 2-3 οδοντογλυφίδες αν χρειάζετε.
-
4
Τοποθετούμε το κρέας πάνω στη σφολιάτα (την οποία έχουμε ανοίξει λίγο με τον πλάστη). Τυλίγουμε έτσι ώστε οι ραφές της σφολιάτας να είναι από την κάτω μεριά του κρέατος.
-
5
Αλείφουμε παντού με το χτυπημένο αβγό και ψήνουμε για 10' στους 200°. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180° και ψηνουμε το κρέας για 1 1/2 ώρα. Στη μέση περίπου του ψησίματος, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
-
6
Βγάζουμε το κρέας από το φούρνο και το αφήνουμε για 15 ' πριν το κόψουμε. Το κόβουμε φέτες και το σερβίρουμε με πατάτες φούρνου.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)