Αρωματική βασιλόπιτα με ξηρούς καρπούς

Μαγειρεύτηκε 1 φορά
Sintages_Flora
Sintages_Flora @cook_8492771
,

Λίγα μυστικά ακόμα

Για ταψί διαμέτρου 26-28 εκ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
8 άτομα
  1. 250 γρ Flora με 1/4 βούτυρο στο αλουμινόχαρτο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  2. 1 κουτ. γλυκού baking powder
  3. 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  4. 2 βανίλιες
  5. 250 γρ. γιαούρτι
  6. ξύσμα και χυμός 1 πορτοκαλιού
  7. ξύσμα 1 λεμονιού
  8. 1 πακέτο «σταγόνες» σοκολάτα υγείας
  9. 3/4 φλιτζ. τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια
  10. 1 ποτηράκι κρασιού λικέρ βύσσινο (χλιαρό)
  11. 1 φλιτζ. τσαγιού μήλο (τριμμένο από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη)
  12. 1/2 φλιτζ. τσαγιού σταφίδες ξανθές
  13. 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  14. 1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
  15. Για το γλάσο
  16. 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  17. λίγες σταγόνες χυμός λεμονιού
  18. χρωματιστή ζάχαρη για το ντεκόρ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC. Αλείφουμε το ταψί με λίγο Flora και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.

  2. 2

    Περιχύνουμε τις σταφίδες με το ζεστό λικέρ και τις αφήνουμε να μουλιάσουν.

  3. 3

    Ρίχνουμε το Flora στο μπολ του μίξερ και το χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ασπρίσει το μίγμα.

  4. 4

    Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά, το άρωμα βανίλιας, την κανέλα, το γαρίφαλο και τα ξύσματα.

  5. 5

    Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γιαούρτι, το μήλο και τον χυμό πορτοκαλιού.

  6. 6

    Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο - λίγο το αλεύρι, ανακατεμένο με το μπέικιν. Μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τις σταφίδες, τη σοκολάτα και τα καρύδια. Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.

  7. 7

    Αδειάζουμε το μίγμα σε στρογγυλό ταψί, ρίχνουμε το φλουρί τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε την πίτα μας στους 180οC για 55-60 λεπτά περίπου. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε την πίτα να κρυώσει καλά.

  8. 8

    Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσοανακατεύουμε την άχνη με λίγο χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές πυκνό μίγμα.

  9. 9

    Απλώνουμε το γλάσο πάνω από την πίτα και διακοσμούμε με χρωματιστή ζάχαρη. Αφήνουμε το γλάσο να στεγνώσει καλά πριν κόψουμε την πίτα μας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (10)

raniamas
raniamas @cook_8484820
παρα πολυ ωραια η συνταγη σου!!!! εγω μονο δεν εβαλα το μηλο γιατι δεν ειχα!!! δεν νομιζω να εχει ομως και μεγαλη διαφορα!!! την φαγαμε με μεγαλη ορεξη!!!!

Από

Sintages_Flora
Sintages_Flora @cook_8492771
στις
,
Όπου συνταγή με βούτυρο… Flora!
Δες περισσότερα